Doel

Als het nodig is, werken we aan het uitbreiden van mogelijkheden tot lichaamsbeweging of de normalisering daarvan. En aan het normaliseren van je lichaamsbeleving en lichaamswaardering en van de plek die jouw lichaam/gewicht heeft in de manier waarop je over jezelf denkt. Je leert onderzoeken wat de aanleiding is voor ongezond (eet)gedrag en hoe je hierop anders kunt reageren.

Je stelt samen met je regiebehandelaar een behandelplan op. De behandeling passen we aan aan jouw specifieke eetprobleem en jouw behoeften. Jij wordt samen met je therapeut expert op het gebied van jouw eetprobleem en de in stand houdende factoren.

Vormen van behandeling

Binnen Amarum geven we verschillende vormen van behandeling. Je kunt poliklinisch, in deeltijd of klinisch worden behandeld. We bieden zowel individuele behandelingen als groepsbehandelingen aan, waarbij je gelijktijdig met mensen met een vergelijkbare eetstoornis behandeling krijgt. Daarnaast is het mogelijk om in overleg met je behandelaar gedurende de behandeling verschillende modules te volgen. Wil je meer weten over ervaringen van anderen met onze behandelingen? Lees dan hier de verhalen.

Uitgangspunt

Cognitieve gedragstherapie (op basis van CBT-E) is het uitgangspunt in onze behandelingen. Daarnaast maken wij gebruik van de MANTRA behandeling, schematherapie (SFT-E) en/of systeemtherapie. Dit wordt eventueel aangevuld met psychomotorische therapie (bewegingstherapie), beeldende therapie en, als dat nodig is, medicatie.

De CBT-E behandeling is gericht op het werken aan factoren die de eetstoornis in stand houden en het ontwikkelen van vaardigheden om terugval te voorkomen.

Lees hier meer over de CBT-E behandeling

De MANTRA behandeling is een behandeling voor (jong)volwassenen met Anorexia Nervosa. De behandeling geeft inzicht in hoe de Anorexia is ontstaan en wat het in stand houdt.

Lees hier meer over de Mantra behandeling

Schematherapie (SFT-E) is bedoeld voor mensen die er, ondanks eerdere behandeling(en) van de eetstoornis, onvoldoende in slagen hun probleemgedrag te veranderen en waarbij duidelijk sprake is van hardnekkige denk- en gedragspatronen die de eetstoornis mede in stand houden.

Lees hier meer over de deeltijdbehandeling schematherapie (SFT-E)

Andere klachten naast de eetstoornis?

Heb je naast een eetstoornis ook andere klachten zoals angsten, somberheid of traumaklachten? Dan kijken we of we dit tijdens de behandeling binnen Amarum kunnen meenemen of dat je hiervoor ergens anders behandeld kunt worden.

Behandeling per eetstoornis

Anorexia Nervosa, Boulimia Nervosa, andere gespecificeerde voedings- of eetstoornis

BED - Eetbuistoornis

LES - Langdurige eetstoornis

ARFID - Vermijdende/Restrictieve voedselinnamestoornis

Jeugd - Behandeling voor jongeren van 12 tot 18 jaar

Samenwerkingspartners

Ixta Noa

Wil je tijdens een wachttijd of naast je behandeling een extra steun in de rug en contact met ervaringsdeskundigen? GGNet Amarum werkt samen met Ixta Noa. Een organisatie voor en door mensen die ervaring hebben met een psychische onbalans. Het contact met Ixta Noa is laagdrempelig en kan op verschillende manieren worden ingevuld: individueel of in groepen, online of face-to-face en op afspraak of open inloop. Je vindt Ixta Noa onder andere in Zutphen, Warnsveld en Nijmegen.

Lees meer om te zien wat er voor jou mogelijk is.


Twomorrow

Uit onderzoek blijkt dat werken een positieve bijdrage levert aan het herstel van mensen met psychische problemen. GGNet Amarum werkt daarom samen met Twomorrow. Twomorrow helpt mee aan herstel door het zoeken naar en begeleiden tijdens werk en studie. Dit doen ze met een bewezen methodiek IPS. Dit staat voor Individuele Plaatsing en Steun.

Bekijk meer informatie op de website van Twomorrow.