Direct naar:

LES

De behandeling van mensen met een Langdurige Eetstoornis, kortweg LES genaamd, is voor mensen met langdurige Anorexia Nervosa, Boulimia Nervosa en Andere    gespecificeerde voedings- of eetstoornissen, waarbij de lopende behandeling stagneert met betrekking tot klinisch herstel, maar waar wel doelen zijn met betrekking tot stabilisatie, herstel van kwaliteit van leven, dagbesteding en sociale doelen. Je hebt dan al wel meerdere geprotocolleerde behandelingen gericht op verandering, verbetering of genezing doorlopen. Dit kan zowel bij Amarum als bij andere instellingen zijn geweest. 

Vorm van de behandeling

De behandeling wordt poliklinisch gegeven, waarbij de frequentie van de afspraken in overleg met jou en het team wordt vastgesteld. In eerste instantie heb je gesprekken met de Verpleegkundig Specialist, indien nodig kan dat aangevuld worden met een andere discipline vanuit het team.

rode hoody

Hoe ziet de behandeling er uit?

We zoeken samen met jou naar wat nodig is om je behandeldoelen te bereiken. Eten en gedrag dat met je gezondheid te maken heeft, is zeker een aandachtspunt in de LES-behandeling. Maar verandering hiervan is niet het hoofddoel van de behandeling. We kijken breder naar doelen die te maken hebben met deelname aan en kwaliteit van leven.

Het LES-team van Amarum bestaat uit een psychiater, verpleegkundig specialist GGZ, sociaal psychiatrisch verpleegkundige (SPV), psychomotore therapeut (PMT), psycholoog, verpleegkundige en ervaringsdeskundige. Maar de behandeling kan ook aangevuld worden door samenwerking met gemeenten (sociale wijkteams), maatschappelijke organisaties, patiƫntenverenigingen, lokale bedrijven of opleidingsinstituten.


Voor aanmelding is een verwijsbrief van je huisarts nodig, en, als dat mogelijk is, informatie van eerdere behandelingen.

 

vrouwen in gesprek