GGNet

GGNet gebruikt ZIVVER
Heeft u zojuist een mail van ons ontvangen via ZIVVER? Dat kan. Het is onze manier om ervoor te zorgen dat een e-mail, met wellicht gevoelige of persoonlijke informatie, veilig wordt verstuurd.
Persoonlijkheidsproblematiek uitgelicht
Mensen met een persoonlijkheidsstoornis hebben problemen met hun zelfbeeld en identiteit en moeite met het aangaan van intieme relaties.
Veelgestelde vragen over het patiëntportaal Mijndossier van GGNet
Lees de antwoorden op veelgestelde vragen over het patiëntportaal Mijndossier of neem contact op.
GGNet Magazine 2019
Eens per jaar geeft GGNet het GGNet-magazine uit, een blad voor medewerkers, vrijwilligers, relaties van GGNet en alle andere mensen die belangstelling hebben voor GGNet en de ggz.
Uitleg wachttijden specialisme ouderen
Specialisme Ouderen kent geen wachttijden*. Na aanmelding vindt binnen 1 á 2 weken een eerste intakegesprek plaats. Na de intake- & diagnostiekfase wordt direct aansluitend gestart met de behandeling.
Leerafdeling

Een andere vorm van leren binnen GGNet is dat je kiest om stage te lopen op de leerafdeling op de Meent. Op deze afdeling werken 12 studenten.

Samen op weg naar het overwinnen van de klim!
Meld je aan voor het Wielercafé
Zorgmarathon

Sportieve collega,

Met dit formulier meld jij je aan voor de Zorgmarathon 2019! Iedereen geeft zich individueel op. In het formulier kun jij aangeven of jij al een team hebt of dat jij door de organisatie ingedeeld wilt worden in een GGNet team. In aanloop naar de Zorgmarathon 2019 ontvang je van ons uiteraard meer informatie per e-mail en via de Community op intranet.

Succes met de voorbereidingen & tot ziens op vrijdag 20 september 2019 @ Papendal!

Sportieve groet,
Organisatie Zorgmarathon 2019
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer over de Zorgmarathon

Infographic Uw ggz-kosten
Bekijk hier hoe de kosten van uw behandeling tot stand komen: Infographic Uw ggz-kosten.
Samenspraak - samen de zorg verbeteren
Samenspraak: samen de zorg verbeteren. GGNet ziet graag dat patiënten en hun familie directer en sneller reageren op de kwaliteit van onze zorg en ondersteuning.
Vacatures GGNet
Binnen GGNet werken wij vanuit de herstelvisie. Herstel van de patiënt, maar ook herstel van de geestelijke gezondheidszorg. De ggz kan beter én goedkoper, doordat we herstel voor de patiënt centraal stellen en onze organisatie daarop inrichten. Stap voor stap blijven we innoveren om dat te realiseren. Bekijk de vacatures.
Stichting Vrienden van GGNet
Vrienden van GGNet organiseert ontspannende activiteiten voor cliënten uit de langdurende zorg in Warnsveld en Vorden. Hierbij wordt uitgegaan van de wensen van de cliënten.
Patiëntenvertrouwenspersoon
De patiëntenvertrouwenspersoon (pvp) geeft informatie en advies over de rechten van patiënten. Ook kan hij/zij helpen bij het vinden van een oplossing. De pvp is niet in dienst bij GGNet. De pvp stelt zich altijd op aan de kant van de patiënt en heeft een geheimhoudingsplicht.
Familievertrouwenspersoon
De familievertrouwenspersoon (fvp) is er voor familieleden en naastbetrokkenen. Deze is onafhankelijk. Daarbij gaat het om klachten van familie over zaken als bejegening, informatieverstrekking en betrokkenheid bij behandeling.
Volwassenen

Soms kunnen psychische klachten het dagelijks leven flink in de weg staan. Als het niet lukt om de problemen zelf op te lossen, kan GGNet helpen. Wij bieden specialistische zorg en basiszorg. En wij geloven in herstel voor iedereen. Soms gaat uw ziekte misschien niet over, maar kunt u er wel beter mee leren omgaan. Met de juiste behandeling is meer herstel mogelijk dan vaak wordt gedacht.

Moeder van Jesse (9): ‘het treintje in zijn hoofd blijft maar rijden’
Jesse had last van zijn eigen prikkels. Het treintje dat in zijn hoofd rondreed, was volgens hem altijd belangrijker. Hij was erg druk, had moeite zich te concentreren.
Emma (22) was somber en kwam haar bed niet meer uit
Ik heb autisme, maar ik was daarnaast ook depressief. Ik kon moeilijk mijn bed uitkomen en ik vond het lastig om met mensen om te gaan. Daarom kon ik ook mijn studie niet meer volgen. Ik moest een paar maanden wachten voor ik bij GGNet terecht kon, maar daarna ging het snel.
Lotte (18 jaar) was suïcidaal
Ik ben bij GGNet terecht gekomen in 2017, na een gesprek met de huisarts, omdat ik me ernstig suïcidaal voelde. Daar had ik al een tijdje last van, ik was echt niet meer gelukkig. Op school had ik niet veel contacten, mijn oma overleed dat jaar, dat had er allemaal mee te maken.
Moeder van Thomas (18) met een posttraumatische stressstoornis
We kwamen bij GGNet voor mijn oudste zoon, Thomas. Hij heeft de diagnose PTSS (posttraumatische stressstoornis). Hij heeft een aantal zelfmoordpogingen gedaan en ook zichzelf beschadigd.
Agenda Preventie regio Apeldoorn en Zutphen
Overzicht van de meest actuele startdata van de cursussen in de regio Apeldoorn en Zutphen voor het najaar 2018. De agenda wordt regelmatig bijgewerkt.
Agenda Preventie regio Oost-Gelderland en Liemers
Overzicht van de meest actuele startdata van de cursussen in de regio Oost-Nederland en de Liemers. De agenda wordt regelmatig bijgewerkt.
Klachten
Onze medewerkers doen hun uiterste best om u of uw naaste te helpen. Toch kan het gebeuren dat u ergens niet tevreden over bent. Bijvoorbeeld over uw behandeling of over hoe er met u of uw familie wordt omgegaan.
Gemeenten - Jeugd en Jongeren
In Noord- en Oost-Gelderland kunnen kinderen en jongeren tot 18 jaar die (ernstige) psychische problemen hebben, bij ons terecht. Als specialistische ggz-organisatie ondersteunen, begeleiden én behandelen wij deze kinderen en jongeren.
Tournesol: overwin de klim
In de week van 22 t/m 27 september 2019 hebben we met ruim dertig patiënten de Mont Ventoux beklommen! Het bereiken van de top van De Kale Berg als metafoor voor het omhoog klimmen uit het dal. Deelnemers komen letterlijk en figuurlijk in beweging.
Inzet van ervaringsdeskundigheid
De ervaringsdeskundige weet hoe het is om ziek te zijn. Bovenal zijn zij ervaren in het omgaan met tegenslag en symptomen en laten als geen ander zien dat herstel mogelijk is. Naast de hulpverleners zijn zij de hoopverleners. De ervaringsdeskundigen adviseren onze zorgteams en gaan naast de patiënt staan.
Wij delen graag onze kennis
We vinden het belangrijk om onze expertise te delen met anderen. Bijvoorbeeld in de vorm van advies over niet-ingeschreven patiënten, scholing, presentaties, coaching en supervisie. Zo dragen we bij aan herstel voor iedereen.
Kwaliteit en voorwaarden
Een kort overzicht in welke documenten wij onze kwaliteit van zorg hebben vastgelegd. Ook vindt u hier onze inkoopvoorwaarden en leveringsvoorwaarden.
Wat vinden patiënten van ons?
Wij vinden het belangrijk om te weten wat patiënten van onze zorg vinden. Daarom vragen we op verschillende manieren om feedback. Dat kan direct met uw behandelaar en/of via onderstaande manieren. Zo kunnen we onze zorg verbeteren.
Kinderen van patiënten
Kinderen van ouders met psychiatrische problemen en kinderen van verslaafde ouders, (KOPP/KVO), hebben een grote kans om later zelf psychische problemen te ontwikkelen. Wij kunnen ondersteuning bieden aan deze kinderen.
Dienst Geestelijke Verzorging
Geconfronteerd worden met psychiatrische problematiek van uzelf of van uw naasten, is een indringende ervaring die heel veel vragen bij u kan oproepen. Voor al uw levens- en geloofsvragen kunt u een beroep doen op de Dienst Geestelijke Verzorging (DGV).
Stichting Vrienden van GGNet Woonzorg
Stichting Vrienden van GGNet Woonzorg zet zich in voor alle patiënten van GGNet die langdurig aangewezen zijn op zorg (dus niet alleen voor Woonzorg). U kunt bij de stichting een aanvraag doen voor beperkte financiële steun. Het aangevraagde bedrag kan uitsluitend besteed worden aan duurzame goederen.
Ondernemingsraad
De Ondernemingsraad (OR) is voortdurend op zoek naar een gezond evenwicht tussen het belang van het personeel in GGNet en het belang van de organisatie zelf. De OR is spreekbuis van de werkvloer én gesprekspartner van Raad van Bestuur.
Bestuur en Toezicht
We stellen u graag onze Raad van Bestuur en Raad van Toezicht voor.
Verwenzorg
GGNet Verwenzorg legt mensen in de watten die dat hard nodig hebben. De Verwenzorg richt zich op de groep patiënten die door hun aandoening langdurig op de klinische zorg van GGNet zijn aangewezen en zelf niet in staat zijn om aan maatschappelijke activiteiten deel te nemen.
Wachttijden
Helaas hebben wij wachttijden. GGNet probeert dit natuurlijk zoveel mogelijk te beperken. Als er een wachttijd is voor een behandeling dan bieden wij, indien mogelijk, een aanbod aan voor de tussenliggende periode.
Over GGNet Jeugd & Jongvolwassenen
Kinderen en jongvolwassenen (van 0 tot 23 jaar) die bij ons komen, kunnen gedragsproblemen hebben, angsten, gepest worden of problemen thuis hebben. Onze professionals bieden alles wat nodig is om hen te behandelen en te begeleiden: bij lichte problematiek basis ggz en bij complexere problematiek specialistische ggz.
Verwijzen naar GGNet Jeugd en Jongvolwassenen
Bent u huisarts, jeugdarts, medisch specialist, gemeente of een collega-instelling? En vermoedt u dat er bij een jeugdige patiënt sprake is van psychiatrische problematiek? Dan kunt u uw patiënt rechtstreeks bij ons aanmelden.
Ouders
Elke ouder wil graag dat het goed gaat met zijn of haar kind. Maar dat gaat niet altijd vanzelf. Sommige kinderen ontwikkelen in de loop van de tijd emotionele klachten, angsten, gedragsproblemen of sociale problemen. Sommige kinderen ontwikkelen zich anders dan hun leeftijdsgenoten.
Behandelingen - Jongeren 18+
Zoeken jij of je ouders hulp voor je psychische klachten? Dan is de eerste stap dat je je klachten met je huisarts bespreekt. In overleg kun je dan een verwijzing vragen naar GGNet. Je huisarts meldt je bij ons aan. Het kan ook zijn dat de gemeente een verwijzing naar GGNet voor je kan regelen.
Ik heb hulp nodig - Jongeren 18+
Tussen de 18 en 24 jaar gebeurt er veel in je leven. Je gaat bijvoorbeeld studeren of werken, je gaat zelfstandig wonen, je gaat je eigen leven leiden. Dat gaat niet altijd vanzelf. Als je al problemen had, komen die vaak in deze fase naar buiten.
Jongeren 18+
Iedereen heeft wel eens een periode dat het niet zo lekker loopt. Meestal gaat dat vanzelf over. Maar soms blijf je problemen houden, maak je je zorgen en ga je piekeren. Dan kan er meer aan de hand zijn. Dan kan het goed zijn om eens met iemand te praten.
Jeugd 18-
Je voelt je al een tijd somber, je doet steeds minder samen met vrienden of familie. Het lukt je niet meer om je problemen met iemand te bespreken. Je hebt gedachten dat je niet meer de moeite waard bent. Dat je misschien niet meer verder wilt in het leven. Je hebt problemen die je niet zelf kunt oplossen.
Wat gaan wij doen? - Jeugd 18-
Zoeken jij of je ouders hulp voor je psychische klachten? Dan is de eerste stap dat je je klachten met je huisarts bespreekt. In overleg kun je dan een verwijzing vragen naar GGNet. Je huisarts meldt je bij ons aan. Het kan ook zijn dat de gemeente een verwijzing naar GGNet voor je kan regelen.
Ik heb hulp nodig - Jeugd 18-
Heb je een probleem waar je zelf niet uitkomt? Dan ben je niet alleen. Veel jongeren hebben problemen waardoor ze soms vastlopen.
Jeugd en Jongvolwassenen
Welkom bij GGNet Jeugd. Wij zijn er om je te helpen. Op deze site vertellen we je hoe. Klik op ‘Jonger dan 18’ of ‘Ouder dan 18’, dan lees je wat we voor je kunnen doen.
Deskundigheidsbevordering voor de huisarts of hulpverlener
GGNet Preventie biedt u als huisarts of hulpverlener ook in-company deskundigheidsbevordering op maat. Het doel is om door middel van voorlichting de kennis over ggz-onderwerpen te vergroten.
Medezeggenschap en ondersteuning
Een kort overzicht welke medezeggenschapsorganen we kennen binnen GGNet, en ondersteunende organisaties voor patiënten en naasten.
Centrale Cliëntenraad
De Cliëntenraad komt op voor de belangen van patiënten van heel GGNet. Als patiënt hebt u invloed op de zaken die met uw behandeling of verblijf bij GGNet te maken hebben.
Crisisdienst
De Crisisdienst van GGNet biedt spoedeisende hulp voor mensen met psychiatrische en ernstige psychosociale problemen. De hulp bestaat uit crisisinterventie en –stabilisatie.
Aanmelden bij de locaties en specialismen
Voor aanmelding, vragen en/of consultatie kunt u op werkdagen bij ons terecht. Al onze behandellocaties zijn van 08.30 tot 17.00 uur bereikbaar.
Basis ggz

Uw patiënt kan op meerdere locaties terecht voor ondersteuning vanuit de basis GGZ.

Verwijzers
Hoe kan ik een patiënt bij GGNet aanmelden?
Over GGNet
Iedereen heeft behoefte aan contact. Dat maakt ons mens. Het vervelende van psychische problemen is dat die er vaak voor zorgen dat u die contacten (deels) kwijtraakt. GGNet is dé specialist voor mensen met psychische problemen én voor hun naasten. Lees hier meer over de organisatie GGNet.
Herstel
Bij GGNet leggen wij onze focus op herstel en werken we vanuit de herstelvisie. Herstellen is niet alleen helemaal beter worden. Herstel betekent leren omgaan met een psychische aandoening en weer meer regie over eigen leven krijgen.
Preventie
GGNet doet veel aan preventie. Dat is ook nodig. De zorg is meer en meer rond de patiënt zelf georganiseerd.
Gemeenten
Burgers met psychische problemen in Noord- en Oost-Gelderland kunnen bij ons terecht. Als specialistische ggz-organisatie ondersteunen, begeleiden én behandelen we mensen met (ernstige) psychiatrische aandoeningen.
Familieraad
De Familieraad van GGNet wil een stem geven aan de familieleden en andere direct betrokkenen van patiënten van GGNet. Uitgangspunt hierbij is dat zij deel uitmaken van de leefomgeving van patiënten en een wezenlijke rol (kunnen) spelen bij hun herstel.
Familie en naasten
Bent u naaste van iemand die een psychisch probleem heeft, of bent u op een andere manier betrokken bij iemand die bij ons wordt behandeld of bij ons is opgenomen? Dan komt er veel op u af, soms nadat u al een lange periode van moeilijkheden kent.
Kosten behandeling binnen specialistische ggz 2019
Hier vindt u informatie over kosten behandeling binnen de specialistische geestelijke gezondheidszorg (SGGZ) voor patiënten van GGNet van 18 jaar en ouder.