Een mooie ontmoeting

Dinsdagochtend: Als ik over het terrein in Warnsveld naar mijn kantoor loop voel ik hoe koud het is deze morgen, ik geniet van de mooie morgenzon. Vlak bij de grote boom voor het hoofdgebouw kom ik de  'weerman' tegen, een wat oudere meneer die op het terrein woont en die iedere ochtend daar te vinden is.

'Het is koud hè, nog niet zo koud geweest deze winter, maar ook heel mooi'. We bespreken het weer en zijn ongekende kennis van het weer (hij volgt alles en heeft meerdere boeken). Als ik doorloop blijft hij staan en zegt: 'Ik mis jullie wel hoor, ik mis dit'. Ook ik blijf staan en vraag hem wat hij bedoelt. 'Het zijn moeilijke tijden en ik snap dat iedereen thuis moet werken, maar ik mis jullie wel'. Ik heb hem de belofte gedaan dat ik iedereen de hartelijke groeten over breng. We hebben met veel meer mensen een belangrijke verbinding dan we ons vaak realiseren. In onze visie staat: 'Iedereen heeft behoefte aan contact, dat maakt ons mens'.

Dus nu ik weet dat we nog een beetje beter afstand moeten houden, om elkaar daarmee te helpen deze crisis met zo min mogelijk slachtoffers te overkomen, raakt dat me. 


Chantal Koopmans,
Directeur Bas, GGNet Jeugd en Ouderen