Coronavirus tips

We realiseren ons dat omgaan met de maatregelen die getroffen worden in de strijd tegen het Coronavirus niet altijd makkelijk is. Het zijn ingrijpende veranderingen. We adviseren iedereen vooral om erover in contact te blijven. Op deze pagina delen we enkele tips over wat u kunt doen of waar u extra hulp kunt krijgen in deze tijden.

Sociaal contact

Sociaal contact is een fundamentele behoefte van mensen. Bel met vrienden of familie, ook als u niets bijzonders te melden hebt. Maak hierbij eventueel gebruik van beeldbellen met Skype of WhatsApp. Het helpt tegen eenzaamheid en is goed voor je mentale gezondheid. Weet u niet goed wie te bellen? Er zijn online hulpvragen van mensen die graag een belletje ontvangen. Check #coronahulp op Twitter, kijk of er in uw buurt initiatieven zijn of klik op één van onderstaande links van landelijke initiatieven.

Woont u in Doetinchem? De Stadskamer in Doetinchem heeft 's ochtends van maandag tot vrijdag van 10.00 - 11.00 uur een openluchtinloop met stoelen op 1,5 m afstand en kop koffie.

Meer informatie over de Stadskamer

 

 

 

Contact twee vrouwen

Ritme

Houd uw dagelijkse ritme vast. Ga elke dag op tijd uw bed uit, neem een goed ontbijt, kleed u aan en maak een dagplanning. De structuur geeft rust in uw hoofd. Het afwerken van de dagplanning draagt bij aan een nuttig en goed gevoel.

Meisje met kat

Eten & bewegen

Boodschappen doen is misschien niet altijd even makkelijk en de restaurants zijn gesloten. Probeer desondanks gezond te eten en verse producten te nemen. Realiseer u dat u mogelijk minder voeding nodig hebt, en toch voldoende energie moet hebben uit onder andere vitaminen. Als het even kan, ga dan de deur uit. Maak een wandeling, ga fietsen of hardlopen. Vermijd drukke plekken en blijf uit de buurt van anderen, maar pak wel daglicht en een frisse neus.

Lees hier meer over sporten & bewegen en corona

Meisje springen op trampoline

@Home

Schoonmaken, spelletjes spelen, Netflix kijken, foto’s plakken, boeken lezen … er zijn tal van activiteiten te bedenken die u in huis kunt doen. Binnenkort delen wij hier vele tips met u. Houd u van schrijven of vlogs maken? En deelt u graag uw ervaringen als patiënt van GGNet in deze tijden om tips aan anderen te geven? Neem dan eens contact met ons op.

Op de bank vader en dochter

MIND

MIND is gestart met een speciale ‘corona-pagina’ met informatie, tools en speciale initiatieven voor en door mensen met psychische problemen. Verder biedt MIND dagelijks van 11.00 tot 16.00 uur een livestream. In deze virtuele huiskamer voeren ze gesprekken, delen mensen hun ervaringen, worden kijkersvragen beantwoord en komen deskundigen langs. En uiteraard staat MIND Korrelatie klaar voor hulp en advies op werkdagen tussen 09.00 en 18.00 uur. Dit kan via telefoon, chat, WhatsApp, en mail.

MIND