Direct naar:

Vaccineren

Op deze pagina verzamelen we zoveel mogelijk informatie over het vaccin dat bij GGNet toegediend wordt. Deze informatie kun je gebruiken bij je eigen afweging om wel of niet te vaccineren. We begrijpen ook dat er veel vragen en twijfels zijn over het vaccin. Wat is het nu voor vaccin, hoe werkt het precies, hoe weten we nu of die bijwerkingen niet al te erg zijn op langere termijn? Mogeijk is niet op elke vraag een concreet antwoord te geven, wel gaan we graag het gesprek met elkaar aan, met respect voor ieders standpunt. 

Voor alle formele informatie rondom het coronavaccin verwijzen we je naar de informatie van de rijksoverheid op www.coronavaccinatie.nl 

Video's

Er zijn veel verschilende video's over vaccineren. In deze video's worden de voor- en nadelen van vaccineren besproken.

 • Nu.nl
  Op Nu.nl staat een hele serie over vaccineren. De uitzending of het vaccin wel veilig is vind je met de link hier onder, de andere films tref je daarna meteen aan. (klik hier)
 • Talkshow
  'In gesprek over coronavaccinatie' - alles wat jij als zorgmedewerker wilt weten. Vanuit het Ministerie van VWS. (klik hier)
 • Experts aan het woord
  Een serie van 5 films waarin experts aan het woord komen over onderwerpen als de werking, veiligheid en mutaties van het virus. Veelal door Prof. Marjolein van Egmond, video's zijn van het Ministerie van VWS. (klik hier)
 • Steffie
  Voor eenvoudige uitleg. Steffie zet zich in voor iedereen die in eigen tempo door beeld, geluid en oefenen meer wil leren over belangrijke onderwerpen. (klik hier)

Infographics & praatplaten

Met een praatplaat of infographics is het soms net wat handiger om te volgen wat er gezegd wordt.

De volgende doucmenten zijn door de overheid gemaakt.

Folders

De Rijksoverheid heeft een algemene folder uitgegeven over corronavaccinatie in Nederland

Bijsluiters- Vaccin in het kort

Lees hier de korte versie van de bij ons gebruikte vaccins.