Omdat we hier retrospectieve (terugkijkende) wachttijden laten zien, lijken deze langer dan ze in werkelijkheid nu zijn. Dat komt omdat we het afgelopen jaar een aanmeld- en intakestop hebben gehad. We nemen nu wel weer nieuwe aanmeldingen aan.  

Bekijk de wachttijden

U kunt hier als verwijzer of VG-instelling een patiënt aanmelden voor VGGNet. U kunt  pdf hier het toestemmingsformulier downloaden (42 KB)   dat de patiënt moet ondertekenen. Controleer in de beslisboom of uw patiënt goed bij VGGNet terecht kan. 

Rijen: [{"type":"content","related":"","media":"photo","title":"Afspraak afzeggen","text":"

Bent u verhinderd voor uw afspraak? Laat het ons dan op tijd weten. Meld u uiterlijk 24 uur voor de afspraak telefonisch af bij het secretariaat van uw behandelafdeling (dit kan ook in het weekend). Het telefoonnummer staat op uw afsprakenkaartje. Bij een te late afzegging kunnen wij de kosten van de afspraak bij u in rekening brengen.<\/p>","linktext":"","image":"\/images\/Headerfoto\/jongeren-met-telefoon.jpg","image_alt":"Twee jongeren met telefoon","link":"","quotetext":"","quotelink":"","quotename":"","quoteposition":"","video":"","items":"","style":"aubergine","url":""},{"type":"related","related":"content","media":"","title":"Locatie","text":"","linktext":"","image":"","image_alt":"","link":"","quotetext":"","quotelink":"","quotename":"","quoteposition":"","video":"","items":{"Artikelen2":{"title":"Warnsveld - VGGNet ","link":"\/locaties\/warnsveld-vggnet","description":"VGGNet is gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van volwassenen die een licht verstandelijke beperking en psychiatrische problemen hebben.","image":"images\/2018\/08\/28_89d283c06f_Warnsveld-Laakveld-entree_ext.jpg","publish_up":"2018-08-28 14:16:55","bezoekadres":"Vordenseweg 12 (gebouw 't Laakveld)","bezoekpostcode":"7231 PA","bezoekplaats":"Warnsveld","steekwoorden":"Verstandelijke beperking en psychiatrische problematiek\r\nExpertisecentrum\r\nKliniek, Polikliniek en deeltijd."}},"style":"aubergine","url":""}]

Meer informatie over VGGNet kunt u opvragen via het secretariaat. Op werkdagen van 08.30 - 12.30 uur & van 13.00 - 17.00 uur.

  • VGGNet kliniek, polikliniek en deeltijd Warnsveld: 088 933 3700Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Rijen: [{"type":"content","related":"","media":"photo","title":"Wat is VGGNet?","text":"

VGGNet is een onderdeel van GGNet. Wij werken er hard aan om h\u00e9t expertisecentrum binnen de GGZ te zijn voor mensen met een licht verstandelijke beperking met psychiatrische problemen. Met onze kennis en expertise zorgen we ervoor dat pati\u00ebnten zo snel mogelijk herstellen, die al langer in behandeling zijn met onvoldoende resultaat. VGGNet biedt verschillende vormen van behandeling vanuit een (poli)kliniek, ambulante behandeling of in deeltijd.  <\/p>","linktext":"","image":"\/images\/Werkenbij\/mannen-in-gesprek-deuropening.jpg","image_alt":"Twee collega's in gesprek","link":"","quotetext":"","quotelink":"","quotename":"","quoteposition":"","video":"","items":"","style":"aubergine","url":""},{"type":"content","related":"","media":"photo","title":"Onderzoek en scholing","text":"

Naast behandelen delen we actief onze kennis en expertise met het netwerk rondom onze doelgroep. Zo voorkomen we dat er derdelijnszorg nodig is. We doen wetenschappelijk onderzoek zodat we voorop blijven lopen in deze jonge wetenschap.  Ook wijzelf werken aan continue verbetering van onze eigen kennis en expertise met een scholingsplan voor medewerkers.<\/p>","linktext":"","image":"\/images\/Werkenbij\/man-en-vrouw-buiten1.jpg","image_alt":"Twee collega's op weg naar scholing","link":"","quotetext":"","quotelink":"","quotename":"","quoteposition":"","video":"","items":"","style":"aubergine","url":""},{"type":"content","related":"","media":"photo","title":"Wil je werken bij VGGNet?","text":"

Wil je jouw kwaliteiten en bevlogenheid binnen VGGNet inzetten als behandelaar of verpleegkundige binnen een multidisciplinair team? Wij zijn met regelmaat op zoek naar nieuwe collega\u2019s. Bekijk in onze vacatures hieronder wat er bij je past. <\/p>\r\n

Of neem contact met ons op om de mogelijkheden door te nemen via recruitment@ggnet.nl<\/a> of 088 933 1530<\/a>. <\/p>\r\n

Heb je vragen over stages en opleidingsmogelijkheden? Bel of mail met onze recruiters via recruitment@ggnet.nl<\/a> of 088 933 1530<\/a>. <\/span><\/p>\r\n

 <\/p>","linktext":"","image":"\/images\/Werkenbij\/vrouw-schrijvend-achter-bureau.jpg","image_alt":"Collega schrijvend achter bureau","link":"","quotetext":"","quotelink":"","quotename":"","quoteposition":"","video":"","items":"","style":"aubergine","url":""},{"type":"related","related":"jobs","media":"","title":"Vacatures","text":"","linktext":"","image":"","image_alt":"","link":"","quotetext":"","quotelink":"","quotename":"","quoteposition":"","video":"","items":[{"generalId":"538","title":"Psychiatrisch verpleegkundige 2","function":"Psychiatrisch verpleegkundige 2","hours":"32-36","jobTextShort":"

Neem jij graag initiatief en wil je graag bijdragen aan de doorontwikkeling van de behandeling van psychiatrische patiënten met een licht verstandelijke beperking? Kom dan werken op één van de twee klinische afdelingen van VGGNet, op het terrein van GGNet in Warnsveld.<\/p>\n","sector":"","region":"Gelderland","location":"VGGNet- Warnsveld","hashId":"2cb162d538cab7ad06ece8d9a248728b","expertise":"Verpleegkundigen en Begeleiders","velden":null,"alias":"psychiatrisch-verpleegkundige-2","plaats":"Warnsveld","vacaturenummer":"202144","verpleegkundige & begeleiders":"Ja","vggnet":"Ja","url":"component\/ggnet\/"},{"generalId":"543","title":"Klinisch psycholoog VGGNet","function":"Klinisch psycholoog VGGNet","hours":"24-36","jobTextShort":"

Ben jij de klinisch psycholoog die zich wil inzetten voor de ontwikkeling van een Topklinische eenheid voor psychiatrische patiënten met een licht verstandelijke beperking? Dan hebben wij voor jou een aantrekkelijke functie.<\/p>\n","sector":"","region":"Gelderland","location":"VGGNet- Warnsveld","hashId":"941f1989f9708847344a3f68ef1c1a4f","expertise":"Klinisch psychologen","velden":null,"alias":"klinisch-psycholoog-vggnet","klinisch psycholoog":"Ja","plaats":"Warnsveld","vacaturenummer":"202096","vggnet":"Ja","url":"component\/ggnet\/"},{"generalId":"553","title":"GZ-psycholoog VGGNet","function":"GZ-psycholoog VGGNet","hours":"32-36","jobTextShort":"

Ben jij een GZ-psycholoog en wil je grensverleggend behandelen? Als psycholoog bij VGGNet kan dat, omdat onze focus ligt op gedegen (psycho)diagnostiek.
\nWij zoeken een nieuwe collega voor 32-36 uur per week.<\/p>\n","sector":"","region":"Gelderland","location":"VGGNet- Warnsveld","hashId":"a93248c94da4683219e5db76e482806b","expertise":"GZ-psychologen","velden":null,"alias":"gz-psycholoog-vggnet","gz-psycholoog":"Ja","plaats":"Warnsveld","vacaturenummer":"202029","vggnet":"Ja","volwassenen":"Ja","url":"component\/ggnet\/"},{"generalId":"568","title":"Psychiater + beleidsprofessional","function":"Psychiater + beleidsprofessional","hours":"32-36","jobTextShort":"

Ben jij een bevlogen en enthousiaste psychiater? En adviseer je graag over de toekomst van de GGZ en het beleid van je team of unit? VGGNet zoekt een beleidspsychiater!<\/p>\n","sector":"","region":"Gelderland","location":"VGGNet- Warnsveld","hashId":"986c0aae9085831fbca6a43d16197e02","expertise":"Psychiaters","velden":null,"alias":"psychiater-beleidsprofessional","plaats":"Warnsveld","psychiater":"Ja","vacaturenummer":"201935","vggnet":"Ja","volwassenen":"Ja","url":"component\/ggnet\/"},{"generalId":"576","title":"Psychiater bij VGGNet","function":"Psychiater bij VGGNet","hours":"32-36","jobTextShort":"

Ben jij een bevlogen en enthousiaste psychiater? Bij het Expertisecentrum VGGNet bied je diagnostiek en behandeling aan volwassenen met psychiatrische stoornissen én een licht verstandelijke beperking.<\/p>\n","sector":"","region":"Gelderland","location":"VGGNet- Warnsveld","hashId":"6480f56a1945ec795b290c8c166ad897","expertise":"Psychiaters","velden":null,"alias":"psychiater-bij-vggnet","plaats":"Warnsveld","psychiater":"Ja","vacaturenummer":"201868","vggnet":"Ja","volwassenen":"Ja","url":"component\/ggnet\/"}],"style":"aubergine","url":""}]

Met ruim 65 medewerkers werken wij met passie aan specialistische behandelingen bij mensen met een licht verstandelijke beperking en een psychiatrische aandoening. Wij willen dat allé mensen uit deze doelgroep de behandeling, zorg en ondersteuning krijgen die zij nodig hebben. We werken met een complexe doelgroep, die het werk uitdagend, afwisselend en boeiend maakt. Je krijgt bij ons de ruimte voor creativiteit om het werk zo goed mogelijk te doen. 

Bedankt voor de aanmelding. U ontvangt een bevestiging via mail. Binnen 2 weken nemen we contact met u op.

Rijen: [{"type":"content","related":"","media":"photo","title":"Verwijzen als huisarts","text":"

U kunt uw pati\u00ebnten via Zorgdomein aanmelden bij BAS of de tweedelijn van GGNet in de eigen regio. Wanneer bij de aanmelding geconstateerd wordt dat de hulpvraag te complex is voor de tweede lijn, of als de behandeling in de tweede lijn stagneert, zal er intern doorverwezen worden naar VGGNet. U meldt als huisarts uw pati\u00ebnt dus niet meer rechtstreeks aan bij VGGNet.<\/p>\r\n

Hebt u als huisarts toch vragen over een mogelijke pati\u00ebnt voor VGGNet of over onze werkwijze? Dan kunt u contact opnemen met onze aanmeldfunctionarissen via aanmeldingenvggnet@ggnet.nl<\/a>. Of telefonisch op de maandag en woensdag van 10 tot 12 uur via 088 933 3700<\/a>.<\/p>","linktext":"","image":"\/images\/Headerfoto\/vrouwen-bibliotheek.jpg","image_alt":"Twee vrouwen in gesprek","link":"","quotetext":"","quotelink":"","quotename":"","quoteposition":"","video":"","items":"","style":"aubergine","url":""},{"type":"content","related":"","media":"photo","title":"Verwijzen als VG-instelling","text":"

Als VG-instelling kunt u een cli\u00ebnt verwijzen mits er tweedelijns behandeling heeft plaats gevonden binnen de instelling en deze onvoldoende resultaat heeft geboden. Neem voorafgaand aan de verwijzing onze aanmeldcriteria door of neem contact op met de aanmeldfunctionarissen van VGGNet door te mailen naar aanmeldingenvggnet@ggnet.nl<\/a>.  <\/p>\r\n

Het voordeurteam van VGGNet beoordeelt vervolgens of de aanmelding in de tweede of derde lijn in behandeling wordt genomen. Wanneer de behandeling in de tweede lijn stagneert of er al snel geconstateerd wordt dat de hulpvraag te complex is voor de tweede lijn, dan kan er intern snel opgeschaald worden naar VGGNet. <\/p>\r\n

Ook bieden wij de optie voor een telefonisch overleg over een mogelijke aanmelding bij VGGNet of vragen over onze werkwijze via 088 933 3700<\/a> op de maandag en woensdag van 10 tot 12 uur. <\/span><\/p>","linktext":"Meld een pati\u00ebnt aan","image":"\/images\/Headerfoto\/mannen-gesprek.jpg","image_alt":"Twee mannen in gesprek","link":"\/cursussen\/aanmeldformulier-vggnet","quotetext":"","quotelink":"","quotename":"","quoteposition":"","video":"","items":"","style":"aubergine","url":""},{"type":"content","related":"","media":"photo","title":"Beschrijving doelgroep","text":"

De doelgroep van VGGNet bestaat uit pati\u00ebnten tussen 18 en 65 jaar oud met zwakbegaafdheid of een licht verstandelijke beperking die een ernstige psychiatrische stoornis hebben<\/a>[1]. Zij hebben een eerdere behandeling gevolgd die onvoldoende resultaat heeft gehad. Er is altijd sprake van een hoog complexe zorgvraag. Er is sprake van een hoog complexe zorgvraag als aan minimaal 1 van de hieronder beschreven drie criteria wordt voldaan:<\/p>\r\n

    \r\n
  1. Aanwezigheid van co-morbiditeit die eveneens interacteert met de hoofddiagnose en de verstandelijke beperking en die vraagt om uitgebreidere diagnostiek en stepped-care behandeling<\/li>\r\n
  2. Er zijn problemen in het systeem van de pati\u00ebnt die interacteren met de psychiatrie en de behandeling daarvan. Deze problemen in het systeem houden aan ondanks dat eventuele overvraging reeds is teruggedrongen middels een het aanpassen de leefomgeving op het cognitief niveau van de pati\u00ebnt.<\/li>\r\n
  3. Er is sprake van beperkingen in het adaptief vermogen, voortkomend uit:<\/li>\r\n<\/ol>\r\n

Vanaf 17 september 2019 hebben wij onze voordeur weer open staan voor nieuwe aanmeldingen. VGGNet gaat door als derdelijn expertisecentrum en er zijn daarom ook nieuwe aanmeldcriteria vastgesteld. Controleer in pdf de beslisboom (81 KB) of uw patiënt goed bij VGGNet terecht kan. 

Rijen: [{"type":"content","related":"","media":"photo","title":"Kennis delen en scholing","text":"

Na jaren onderzoek blijkt dat er veel meer pati\u00ebnten met een licht verstandelijke beperking in de psychiatrie zijn dan gedacht. Ook binnen GGNet is deze doelgroep veel groter dan pati\u00ebnten zonder licht verstandelijke beperking. Wij vinden het belangrijk om onze kennis te delen zodat pati\u00ebnten met een licht verstandelijke beperking  ook binnen de reguliere GGZ behandeld kunnen worden. We ontwikkelen en delen kennis binnen en buiten GGNet, zodat:  <\/p>\r\n

Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van volwassenen met een ernstige psychiatrische stoornis die zwakbegaafd zijn of een licht verstandelijke beperking hebben. Wij behandelen patiënten met een complexe zorgvraag waarbij een eerdere behandeling onvoldoende resultaat heeft gehad.  Wij bieden een aangepaste behandeling met bijvoorbeeld een andere houding, een lager tempo of een andere manier van omgaan. Zodat de behandeling tot het gewenste resultaat leidt. VGGNet is onderdeel van GGNet.