Wonen / woonzorg

De collega’s van de woonlocaties van GGNet stellen alles in het werk om mensen zoveel als mogelijk eigen regie te geven. Dat betekent wonen met zo min mogelijk ondersteuning als nodig. Wij kijken en onderzoeken steeds samen met de cliënt wat er nog wel mogelijk is, met als doel mensen zo zelfstandig mogelijk te laten wonen. Dat gaat over zelf pinnen, zelf koken, alleen naar de sportschool gaan, een (bij)baan, op tijd medicatie innemen en je eigen was doen. Daar zijn soms duwtjes in de rug voor nodig en vooral veel zelfvertrouwen in wat wel lukt.

Naar zelfstandig wonen

De focus ligt bij het uiteindelijk weer doorstromen naar zelfstandig wonen waar dit kan. Als dit niet lukt, wat voor een deel van de cliënten zo is, dan wonen zij zo zelfstandig mogelijk binnen één van de locaties van GGNet.

Vrouw geeft man bloemen

Aanmelden

Wanneer u bij ons wilt verblijven, heeft u een Wmo-beschikking vanuit uw gemeente nodig. Onze aanmeldfunctionarissen kunnen u daarmee helpen. U kunt u aanmelden via dit formulier. Ook kunt u eerst nog een keer komen kijken. 

Bekijk ook de kosten van beschermd wonen.  

Twee vrouwen in gesprek

Aanmeldfunctionarissen Woonzorg

Doetinchem

Contactpersoon: M. Bergman
Telefoonnummer: 088 - 933 1220 

Vorden/ Warnsveld (Enkweg/ Mark 10)

Contactpersoon: M. Kasteel
Telefoonnummer: 088 - 933 4511

Winterswijk/Groenlo

Contactpersoon: R. Withag
Telefoonnummer: 
088 - 933 4951

Zevenaar

Contactpersoon: J. van Dort
Telefoonnummer: 
088 - 933 4348

Zutphen, Polbeek en Praebsterkamp

Contactpersoon: N. Schuite
Telefoonnummer: 088 - 933 4998

Zutphen/ Warnsveld (Lombardsteeg/ Mark 12)

Contactpersoon: M. Jansen
Telefoonnummer: 088 - 933 4522

Zutphen, Berkelkade

Contactpersoon: R. van Erken Calandt 
Telefoonnummer: 088 - 933 4363

Illustratie boerderij

Woonzorglocaties

Didam - Woonzorg Nieuwe Meursweg

Woonvorm Didam bestaat uit twee naast elkaar liggende flats. Er zijn 23 appartementen, 6 studio’s en 1 woongroep met 8 bewoners die een eigen zit-/slaapkamer hebben. In totaal wonen er 37 cliënten met matige tot ernstige psychiatrische problemen.

Doetinchem - Woonzorg Huberroos

De Huberroos is een appartementencomplex in het centrum van Doetinchem. GGNet huurt 22 studio’s ten behoeve van Woonzorg Doetinchem. Binnen Huberroos wonen mensen met een matige psychiatrische stoornis en autisme, waarbij ingezet wordt op doorstroming naar meer zelfstandigheid.

Doetinchem - Woonzorg Kreuzenstraat

GGNet Woonzorg Kreuzenstraat, Doetinchem

Doetinchem - Woonzorg Rozengaardseweg

De Rozengaardseweg is een beschermde woonvorm die begeleiding en ondersteuning biedt aan mensen die psychosociaal kwetsbaar zijn. De woonvorm biedt plaats aan twaalf cliënten verdeeld over twee woningen. De bewoners variëren in de leeftijd van 40 tot 70 jaar en er is veel ruimte voor gezamenlijke activiteiten.

Doetinchem - Woonzorg Lampongstraat

Woonzorg Lampongstraat bestaat uit zeven eengezinswoningen, elk voor vier bewoners. wonen cliënten met matige tot ernstige psychiatrische problemen. Een van de woningen is ‘De Stap’, trainingshuis voor jongvolwassenen met een autismespectrumstoornis.

Eibergen - Woonzorg Grotestraat

Beschermd Wonen Eibergen is een grootschalige voorziening waarin 13 cliënten wonen. Daarnaast bevinden zich op hetzelfde terrein drie geschakelde woningen, elk voor vier cliënten. Binnen Woonzorg Eibergen verblijven cliënten met psychiatrische problemen.

Groenlo - Woonzorg Ds. Haspelsstraat

Beschermd Wonen Groenlo bestaat uit 16 appartementen voor 15 cliënten. Eén appartement is als gezamenlijke huiskamer en kantoor bestemd. Ieder appartement is voorzien van een gecombineerde keuken/ woonkamer, een slaapkamer en een badkamer. De doelgroep bestaat alleen uit cliënten die een vorm van autisme hebben.

Lichtenvoorde - Woonzorg Mars

Beschermd Wonen (BW) Lichtenvoorde/ Winterswijk bestaat uit zes eengezinswoningen. BW Lichtenvoorde/ Winterswijk is onder andere gevestigd aan de Mars in Lichtenvoorde. De cliënten hier hebben een psychiatrische stoornis en zijn in staat hun hulpvraag uit te stellen.

Lichtenvoorde - Woonzorg V. van Goghstraat

Beschermd Wonen (BW) Lichtenvoorde/ Winterswijk bestaat uit zes eengezinswoningen: twee in Winterswijk en vier in Lichtenvoorde, waaronder de V. van Goghstraat. De cliënten hier hebben een psychiatrische stoornis en zijn in staat hun hulpvraag uit te stellen.

Winterswijk - Woonzorg Pasbrink

Woonzorg Pasbrink is voor cliënten met een psychiatrische stoornis die in staat zijn hun hulpvraag uit te stellen. Er kan een beroep worden gedaan op de begeleiding van een 24- uurs voorziening.

Winterswijk - Woonzorg Starckenrode

Woonzorg Starckenrode is voor cliënten met een psychiatrische stoornis die in staat zijn hun hulpvraag uit te stellen. Er kan een beroep worden gedaan op de begeleiding van een 24-uurs voorziening.

Vorden - Woonzorg Enkweg

Woonvorm Vorden bestaat uit gebouw ‘de Enk’ met 24 studio’s en 7 appartementen voor in totaal 31 cliënten. Er zijn drie gezamenlijke woonkamers. Aan iedere woonkamer zijn acht studio’s gekoppeld. De cliënten hebben een psychiatrische aandoening, waarbij 3e en 4e levensfase problematiek vaak voorkomt.

Warnsveld - Woonzorg

Woonvorm Warnsveld bestaat uit twee bungalows: Mark 10 en 12 op het terrein van GGNet aan de Vordenseweg in Warnsveld. In elke bungalow kunnen 4 of 5 cliënten verblijven. Zij hebben een psychiatrische aandoening, waarbij sprake is van een langer durende zorgvraag in een beschermde en veilige omgeving.

Zutphen - Woonzorg Polbeek

Binnen Woonzorg Zutphen wonen cliënten met matige tot ernstige psychiatrische problematiek. De zorgverlening richt zich op het in stand houden of verbeteren van vaardigheden en stabilisering van de psychiatrische problematiek. Er wordt gekeken of de cliënt kan doorgroeien naar een meer zelfstandige vorm van wonen.

Zutphen - Woonzorg Berkelkade

De Berkelkade is een trainingshuis voor tien cliënten met zit-/ slaapkamer in het centrum van Zutphen. Daarnaast zijn er twee inpandige eenpersoons appartementen. De doelgroep bestaat uit jongvolwassenen met psychiatrische problematiek, die gemotiveerd aan de slag willen om binnen 1½ tot 2 jaar zelfstandig te gaan wonen.

Zutphen - Woonzorg Lombardsteeg

De woonzorgvoorziening Lombardsteeg ligt aan de Lombardsteeg in de binnenstad van Zutphen. De woonlocatie bestaat uit 18 appartementen met volledige voorziening en er is een gezamenlijke ontmoetingsruimte. Binnen Woonzorg Zutphen wonen cliënten met een matige tot ernstige psychiatrische problematiek.

Zutphen - Woonzorg Praebsterkamp

De woonvoorziening Praebsterkamp ligt in het Deventerwegkwartier in Zutphen. De woonlocatie kent 15 appartementen met volledige voorziening, er is één gezamenlijke ontmoetingsruimte. Binnen Woonzorg Zutphen wonen cliënten met een matige tot ernstige psychiatrische problematiek.