Direct naar:

Ik heb last van

Op deze overzichtspagina vindt u een opsomming waar de meeste patiĆ«nten mee te maken hebben. Het is dus geen totaaloverzicht van alle psychische aandoeningen die er zijn of die wij behandelen. Staat uw psychische aandoening of klacht er niet bij? Dan kan het goed zijn dat wij daar toch ervaring mee hebben. Tijdens de screening, het eerste inhoudelijke gesprek bij ons, wordt dat direct duidelijk. 

Trauma en posttraumatische stressstoornis

																	

In je leven kunnen er dingen gebeuren die zo erg zijn dat we het een trauma noemen. Als gevolg van een traumatische ervaring kun je een PTSS ontwikkelen (posttraumatische stressstoornis). De klachten kunnen zo erg zijn dat ze je leven negatief veranderen. Gelukkig is PTSS behandelbaar.

Autisme

																	Iemand met autisme spectrum stoornis (ASS) verwerkt alles op een eigen en andere manier. Soms juist extremer, soms juist met minder gevoel. De mate waarin autismekenmerken voorkomen en de ernst ervan, verschilt per persoon.															
Angst en paniek

																	Angst of paniek kan uw levensplezier ernstig in de weg zitten. Bij GGNet hebben we goede behandelingen voor angststoornissen.															
Licht verstandelijke beperking en psychiatrie

																	VGGNet is er speciaal voor mensen met een licht verstandelijke beperking en psychiatrische problemen. De medewerkers van VGGNet kunnen u helpen met uw problemen en klachten. 															
Psychose

																	Hoort of ziet u regelmatig iets wat er niet blijkt te zijn? Bent u erg achterdochtig, voelt u zich verward en zeggen anderen dat u zichzelf niet bent? Dan kan het zijn dat u een psychose hebt. 															
Anorexia Nervosa

																	Als je anorexia nervosa hebt, ben je bang om zwaarder of te worden en wil je het liefst afvallen. Je vindt jezelf te dik, terwijl anderen dat niet vinden. Of je bent bang controle over je gewicht en lichaam kwijt te raken. Het is belangrijk steun en hulp te zoeken.															
Somberheid en depressie

																	Een depressie zorgt ervoor dat u zich somber voelt en geen interesse of energie hebt voor dingen die u normaal gesproken graag doet. Bij GGNet hebben we goede behandelingen voor een depressie.															
Eetstoornissen

																	Wanneer eten uw stemming bepaalt, gaan er de hele dag gedachten over eten door uw hoofd. Lichamelijke klachten door een ongezond eetpatroon treden op. Uw gewicht is een obsessie en bepaalt uw zelfbeeld.															
Eetbuistoornis

																	Je hebt bij Eetbuistoornis meerdere keren per week een grote eetbui. Hierdoor neemt het gewicht toe en is er (meestal) sprake van overgewicht.															
Bipolaire stoornis

																	Als uw stemming sterk wisselt, kan het zijn dat u een bipolaire stoornis hebt. Dit noemen we ook wel manische depressiviteit. Een bipolaire stoornis is goed te behandelen.															
Boulimia Nervosa

																	Als je boulimia nervosa hebt, heb je regelmatig last van eetbuien en ben je bang om zwaarder of dik te worden. Veel mensen met boulimia schamen zich voor hun eetstoornis. Eetbuien en compensatiegedrag vinden vaak stiekem plaats. Het is belangrijk steun en hulp te zoeken om aan je eetstoornis te werken.															
Andere gespecificeerde voedings- of eetstoornissen

																	Misschien heb je wel een eetstoornis, maar herken je telkens maar een paar kenmerken van de eetstoornissen die hier beschreven staan? Niet iedereen past precies in de vakjes 'anorexia', 'boulimia' of 'eetbuistoornis'. In die gevallen heb je waarschijnlijk een andere andere gespecificeerde voedings- of eetstoornis															
Psychische problemen op latere leeftijd

																	Als oudere (60-80 jaar of 80+) krijgt u vaak te maken met bijzondere problemen. Dat kan ook psychische problemen met zich meebrengen. GGNet Ouderen kan helpen om in kaart te brengen hoe ernstig de klachten zijn en wat u eraan kunt doen.															
Persoonlijkheidsstoornis

																	Wanneer er bij u een persoonlijkheidsstoornis is vastgesteld, heeft u een psychische aandoening waarbij u vast kunt lopen in uw dagelijks leven. U hebt dan vaak last van starre, negatieve gedachten of heftige emoties.