Ik heb last van

Op deze overzichtspagina vindt u een opsomming waar de meeste patiĆ«nten bij GGNet mee te maken hebben. Het is dus geen totaaloverzicht van alle psychische aandoeningen die er zijn of die wij behandelen. Staat uw psychische aandoening of klacht er niet bij? Dan kan het goed zijn dat wij daar toch ervaring mee hebben. Tijdens de screening, het eerste inhoudelijke gesprek bij GGNet, wordt dat direct duidelijk. 

Autisme
Iemand met autisme spectrum stoornis (ASS) verwerkt alles op een eigen en andere manier. Soms juist extremer, soms juist met minder gevoel. De mate waarin autismekenmerken voorkomen en de ernst ervan, verschilt per persoon.
Angst en paniek
Angst of paniek kan uw levensplezier ernstig in de weg zitten. Bij GGNet hebben we goede behandelingen voor angststoornissen.
Somberheid en depressie
Een depressie zorgt ervoor dat u zich somber voelt en geen interesse of energie hebt voor dingen die u normaal gesproken graag doet. Bij GGNet hebben we goede behandelingen voor een depressie.
Trauma en posttraumatische stressstoornis
In uw leven kunnen er dingen gebeuren die zo erg zijn dat we het een trauma noemen. Als gevolg van een traumatische ervaring kunt u een PTSS ontwikkelen (posttraumatische stressstoornis).
Licht verstandelijke beperking en psychiatrie
VGGNet is er speciaal voor mensen met een licht verstandelijke beperking en psychiatrische problemen. De medewerkers van VGGNet kunnen u helpen met uw problemen en klachten.
Psychose
Hoort of ziet u regelmatig iets wat er niet blijkt te zijn? Bent u erg achterdochtig, voelt u zich verward en zeggen anderen dat u zichzelf niet bent? Dan kan het zijn dat u een psychose hebt.
Eetstoornissen
Wanneer eten uw stemming bepaalt, gaan er de hele dag gedachten over eten door uw hoofd. Lichamelijke klachten door een ongezond eetpatroon treden op. Uw gewicht is een obsessie en bepaalt uw zelfbeeld.
Vergeetachtigheid en dementie
Wanneer u ouder wordt, kan vergeetachtigheid of geheugenverlies ernstige vormen aannemen. Het kan een signaal zijn van beginnende dementie. De verschijnselen van dementie brengen ook gevoelens van onzekerheid, angst, verdriet en wanhoop met zich mee.
Bipolaire stoornis
Als uw stemming sterk wisselt, kan het zijn dat u een bipolaire stoornis hebt. Dit noemen we ook wel manische depressiviteit. Een bipolaire stoornis is goed te behandelen.
Psychische problemen op latere leeftijd
Als oudere (60-80 jaar of 80+) krijgt u vaak te maken met bijzondere problemen. Dat kan ook psychische problemen met zich meebrengen. GGNet Ouderen kan helpen om in kaart te brengen hoe ernstig de klachten zijn en wat u eraan kunt doen.
Persoonlijkheidsstoornis
Wanneer er bij u een persoonlijkheidsstoornis is vastgesteld, heeft u een psychische aandoening waarbij u vast kunt lopen in uw dagelijks leven. U hebt dan vaak last van starre, negatieve gedachten of heftige emoties.