Direct naar:

Verslaving bij nieuwkomers

Vluchtelingen en statushouders vormen een kwestbare groep als het gaat om verslaving. De problematiek kan zich op meerdere manieren manifesteren. Zo kan er bij jongeren sprake zijn van een hardnekkige groepsdynamiek die middelengebruik in de hand werkt. In andere gevallen komt de verslaving voort uit een ernstige psychische aandoening. Beide gevallen vragen om een andere aanpak.

Voor wie?

Deze training is voor behandelaren, begeleiders en managers werkzaam in de verslavingszorg, asielzoekersopvang, daklozenopvang, wmo-consulenten en beleidsprofessionals.

Twee mannen

Hoe werkt het?

Wij komen bij u op bezoek (in company). Uw groep bestaat uit maximaal 12 personen. Deze training wordt verzorgd door een GGZ-professional die veel heeft gewerkt met asielzoekers en statushouders en duurt 1 dagdeel. De inhoud van onze groepstrainingen wordt afgestemd op uw maatwerkwensen en het kennisniveau en context van de deelnemers

Na deze training weet u meer over de achtergronden van de problematiek, welke middelen populair zijn, hoe de risico’s kunnen worden beperkt, hoe u het netwerk betrekt en hoe u de zorg organiseert bij een dubbele diagnose.

Drie vrouwen in gesprek

Kosten

Op basis van uw maatwerkvraag maken we graag een opgave van een passende vergoeding. 

Man en vrouw in gesprek

Contact

Wilt u meer weten over deze onze trainingen of gerelateerde diensten? Of wilt u de maatwerkmogelijkheden bespreken?

Laat uw gegevens hier achter. Binnen twee werkdagen nemen wij contact met u op. 

 

Aanmelden interculturele training

Ik wil graag meer weten over het trainings- en dienstenaanbod rond Interculturele zorg. Neem contact met mij op via onderstaande gegevens:
Vul hier de naam in van de organisatie waar u werkt

Vul hier de juiste aanhef in
Vul hier uw voornaam in
Invalid Input
Vul hier uw achternaam in
Vul hier uw functie in
Vul hier uw e-mailadres in
Vul hier uw telefoonnummer in
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Invalid Input