Direct naar:

GGNet Magazine 2019

Eens per jaar geeft GGNet het GGNet Magazine uit, een blad voor medewerkers, vrijwilligers, relaties van GGNet en alle andere mensen die belangstelling hebben voor GGNet en de ggz. 
In het magazine verwijzen we steeds naar aanvullende informatie. Op deze pagina kunt u alle aanvullende verhalen, films, vlogs en geluidsfragmenten vinden. 

Bekijk hier het magazine in pdf.

Wilt u graag het gedrukte magazine ontvangen? Dat kan. Stuur een mail met daarin uw naam en adresgegevens naar communicatie@ggnet.nl. Dan sturen wij u het GGNet magazine toe.

Ik ben eindelijk weer mijzelf

Astrid heeft een persoonlijkheidsstoornis en vertelt in het magazine over haar behandeling bij Scelta.

Lees het interview met Astrid

Corinne Ossebaard is klinisch psycholoog bij Scelta, het Expertisecentrum voor persoonlijkheidsstoornissen van GGNet. Zij legt uit wat een persoonlijkheidsstoornis is, wat het betekent voor iemand en welke behandelingen er zijn.

Lees het interview met Corinne Ossebaard

Astrid

Zoeken naar perspectief

Een lang én gelukkig leven, wie wil dat niet? Maar in de praktijk gaat het niet altijd op. Ouder worden gaat gepaard met inleveren en dat kan tot psychische problemen leiden. Gespecialiseerde teams van GGNet helpen oudere patiënten ontdekken hoe hun leven weer de moeite waard wordt. Marloe Willemsen, verpleegkundig specialist en Daniëlle Emmerink, psychiater, vertellen hoe zij dat doen.

Lees het interview

Bekijk hier de video waarin patiënte Guus, haar persoonlijke verhaal vertelt.

Wil je meer weten over het werken bij GGNet Ouderen? Bekijk de film waarin medewerkers van GGNet Ouderen vertellen over hun werk.

Ga naar vacatures bij GGNet Ouderen

Denken in netwerken is wennen

GGNet Apeldoorn (Ambulant en Ouderen) participeert in OZOverbindzorg, een netwerk van zorgverleners rondom de cliënt. Dit is een digitaal platform voor het uitwisselen van informatie, waarbij de patiënt de regie houdt over de uitwisseling van gegevens. Binnen het netwerk kan iedereen die betrokken is bij de patiënt gerichte vragen stellen, antwoord geven en signalen afgeven. De zorg, het welzijn en alle betrokken partijen zijn hierdoor overzichtelijk in beeld.

Meer over OZOverbindzorg

Drie vrouwen in gesprek

Van opname- naar behandelwet

Op 1 januari 2020 treedt de Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg (Wvggz) in werking, de opvolger van de wet Bopz (Bijzondere opnemingen in psychiatrische ziekenhuizen).

Bekijk een film waarin uitgelegd wordt waar de nieuwe wet over gaat

Meer dan een overwinning - Tournesol

Bij GGNet leggen wij onze focus op herstel en werken we vanuit de herstelvisie. Herstellen is niet alleen helemaal beter worden. Herstel betekent leren omgaan met een psychische aandoening en weer meer regie over eigen leven krijgen. Herstel gaat over overwinning en ontdekking. Het weer oppakken van sociale rollen en het herwinnen van eigen identiteit.


In de week van 22 t/m 27 september 2019 hebben we met ruim twintig patiënten de Mont Ventoux beklommen! Het bereiken van de top van De Kale Berg als metafoor voor het omhoog klimmen uit het dal. Deelnemers komen letterlijk en figuurlijk in beweging. Iedereen gaat met zijn eigen verhaal en persoonlijk doel deze sportieve en mentale uitdaging aan. We werken hier samen naar toe. Zelfvertrouwen groeit en sociale contacten worden uitgebreid. Het biedt de kans een doel na te streven én te bereiken.

Op onze pagina over herstelgerichte zorg leest u meer over herstelondersteunende zorg, de inzet van ervaringsdeskundigen en Tournesol.

Deelnemer Tournesol 2019

Trots op GGNet

Medewerkers van GGNet vertellen wat hen beweegt om hun werk te doen.

Een levendig netwerk voor herstel

Judith had haar (privé)contacten hard nodig voor haar welzijn en herstel tijdens de behandeling bij GGNet Jongvolwassenen. In het magazine vertelt zij wie er voor haar belangrijk waren tijdens deze moeilijke periode.

Ook Emma (22) vertelt openhartig over haar behandeling bij GGNet. Emma was somber en kwam haar bed niet meer uit.

De vlog over GGNet Jeugd en Jongvolwassenen in Doetinchem volgt binnenkort.

Twee jongeren maken selfie

Crisisdienst

De Crisisdienst van GGNet heeft twee crisisinterventieteams, het team Apeldoorn-Zutphen en het team Achterhoek-Liemers. Samen zijn zij de 'spoedeisende hulp' van de psychiatrie.

Lees het interview met de hulpverleners van het team Apeldoorn-Zutphen.

De crisisdienst speelt een belangrijke rol bij de hulp aan mensen met verward gedrag. Samenwerking met andere hulpverleners en instanties is daarbij van onschatbare waarde. Luister naar het interview op Radio Twente met Karin Freriks, manager Acute Zorg ambulant over mensen met verward gedrag.

Medewerkers Crisisdienst in auto

Traumabehandeling

In het GGNet Magazine legt Maria Mauritz, verpleegkundig specialist en onderzoeker, uit wat het verschil is tussen trauma en PTSS (posttraumatische stresstoornis) en waarom een goede herkenning en behandeling van PTSS belangrijk is.

Lees '3 vragen over traumabehandeling'

Meer over 'Trauma en PTSS'

Maria Mauritz

Preventie: je staat er niet alleen voor

GGNet Preventie biedt hulp ondersteuning en cursussen aan ggz-mantelzorgers. Ook heeft GGNet cursussen voor kindern en jongeren die een ouder hebben met psychische of verslavingsproblemen.

Ondersteuningsaanbod familie

Aanbod voor kinderen van patiënten

Twee vrouwen met een &-teken