Bij een avondje theater denken we meestal aan veel lachen of geboeid naar een voorstelling kijken. Toch is er ook een theatervoorstelling waarin je vermaakt wordt én het over een serieus onderwerp gaat.

De voorstelling ‘Tel tot drie voor een dwangstoornis’ neemt je met humor mee in de wereld van dwang. Jan Willem Mensink, ervaringsdeskundige bij GGNet is schrijver van het boek met dezelfde titel. Hij heeft samen met theatermaker Rob van Druten en Frans Velthuis (heit al geheurt) een boeiende voorstelling gemaakt waarbij humor en serieuze momenten samen gaan!

Dit avondje theater is anders dan anders, want je krijgt niet alleen een voorstelling, je krijgt ook informatie over dwang, van verschillende kanten bekeken:

  • Bram Klaasen (GZ psycholoog, behandel coördinator bij Overwaal, expertisecentrum Angst, Dwang en PTSS en hoofddocent Pro Persona Academie) deelt kennis over dwang;
  • Collega’s Klaas Huijbregts (klinisch psycholoog en onderzoeker) en Ingrid Bogert (Beleidsadviseur Herstel en Ervaringsdeskundigheid) vertellen over behandeling in de GGZ, herstel en ervaringsdeskundigheid.
  • Marlies neemt je mee hoe het is als naaste van iemand met een dwangstoornis.

Dit alles ondersteunt door de humor, dichtkunst en zang van Joan van Leeningen (zangeres) en Wolfram Reisiger (theatermaker, musicus en stadsdichter van Zutphen).

De voorstelling is op 21 september. Kaarten bestellen kun je hier: https://hanzehof.nl/.../tel-tot-drie-voor-een-dwangstoornis/

Podcast

Wil jij alvast een stukje van zijn verhaal horen? Een paar jaar geleden heeft Jan-Willem samen met Klaas Huijbregts een podcast opgenomen over herstel en hoe dat voor iedereen weer een andere invulling heeft. Klaas vertelt over het herstelinterview met 4 fasen en hoe je tot verandering komt met patiënten. Jan-Willem deelt zijn eigen ervaringen en spreekt over stigma’s.