Bijeenkomst netwerkzorg voor en rondom mensen met een Ernstige Psychiatrische Aandoening (EPA)

Een bijeenkomst voor professionals en alle betrokkenen in de regio Apeldoorn.

Gepubliceerd: 19 februari 2020

Uit onderzoek blijkt dat netwerkzorg de doelmatigheid van zorg vergroot en waarde creëert voor zowel EPA-patiënten als zorgverleners. In een netwerk los je vraagstukken gezamenlijk op. Hierdoor realiseer je sneller effectieve oplossingen en voorkom je over- en onderbehandeling. Het is een ándere manier van samenwerken. Een samenwerking waarin je steeds gezamenlijk antwoorden zoekt op organisatie-overstijgende vraagstukken. Maar hoe vorm je een effectief netwerk voor deze doelgroep, met wie en met welke financieringsvormen?

De laatste tijd is er veel aandacht voor de enorme druk op de GGZ. Wachttijden zijn soms lang, de druk op de arbeidsmarkt is groot, het personeelsverloop aanzienlijk, en het ziekteverzuim vaak hoog. Terwijl patiënten en betrokken professionals maar één ding willen; dat het beter gaat met diegenen die ggz-zorg ontvangen. Goede netwerkzorg is dan ook essentieel!

In onze regio voelen we de urgentie om te investeren in goede netwerkzorg voor mensen met een Ernstige Psychische Aandoening. Daarom organiseren GGNet en de gemeenten van de regio Midden IJssel – Oost Veluwe een netwerkbijeenkomst op 26 maart a.s.

Er zijn workshops over:

  • effectieve samenwerking met en rond een cliënt,
  • crisis; welke beelden hebben we daarbij?
  • zorgkostenevaluatie in de ggz,
  • consultatie & scholing in de driehoek: sociaal domein, huisartsen en ggz.

Er is volop ruimte voor ontmoeting, inspiratie en samen leren. We bieden ook een marktkraam om nieuwe ontwikkelingen en initiatieven in de regio Apeldoorn te presenteren*.

De middag wordt geopend door wethouder Nathan Stukker. Jochanan Huijser, zorginhoudelijk bestuurder bij GGNet deelt zijn visie over wat netwerkzorg voor mensen met EPA kan betekenen.

Denk en netwerk met ons mee!

Datum:           donderdag 26 maart 2020

Tijdstip:           van(af) 16:00 – 20:00 uur

Locatie:           ACEC-gebouw, Roggestraat 44 te Apeldoorn

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

*U kunt via bovenstaande link ook aangeven of u nieuwe ontwikkelingen of initiatieven onder de aandacht wilt brengen.

Het volledige programma volgt na aanmelding.