Direct naar:

Congres EPA en complexe (behandel-)relaties

GGNet organiseert met andere partners op 20 november 2018 een zeer boeiend congres over ‘Ernstige persoonlijkheidsstoornissen en complexe (behandel)relaties’. Dit congres richt zich op complexe relaties van mensen met ernstige persoonlijkheidsstoornissen (EPA), op hun relaties met zichzelf en anderen, naasten, buren, collega’s, hulpverleners.

Gepubliceerd: 14 mei 2018

 

De centrale vraag is: Wat is de (inter)persoonlijke dynamiek; wat gaat er mis bij deze patiënten in hun relaties; hoe kunnen we gezonde relaties bevorderen, en wat is de rol van de therapeutische relatie hierbij.

Er zijn zowel lezingen als workshops, over onder andere de antisociale persoonlijkheidsstoornis, de vermijdende persoonlijkheidsstoornis, persoonlijkheidsstoornis en verstandelijke beperking, persoonlijkheidsstoornis en trauma, persoonlijkheidsstoornis en ASS (Autisme Spectrum Stoornis).

Key-note speaker is Anthony Bateman, een van de grondleggers van MBT (Mentalization Based Treatment, een effectieve behandeling voor de borderline persoonlijkheidsstoornis) en SCM (Structured Clinical Management: een nieuwe (evidence based) behandelvorm voor patiënten met hardnekkige persoonlijkheidsproblemen). GGNet verzorgt zelf twee van de workshops: LVB en EP: Een (Jeanet Nieuwenhuis) en zelfdestructief en suïcidaal gedrag bij ernstige persoonlijkheidsproblematiek (Bert van Luijn).

Medewerkers van GGNet hebben toegangskorting.

Meer informatie en inschrijving

Website congres