Direct naar:

Cultureelsensitief werken met statushouders

Workshops: dinsdag 18 september en dinsdag 27 november 2018, 13.00-17.00 uur
Locatie|: Dok Zuid, 1e Wormenseweg 460, 7333 GZ Apeldoorn

Gepubliceerd: 11 september 2018

Wat te verwachten?

Ieder gemeente heeft te maken met statushouders. In elke laag van zorg- en welzijn hebben statushouders contact met professionals/ vrijwilligers. Op alle leefgebieden doen zich dillema’s voor die vaak gerelateerd zijn aan interculturele aspecten. Welke factoren spelen een rol in dit proces? En wat is er nodig om hen zo zelfredzaam en vertrouwd te maken in hun nieuwe omgeving dat zij in staat zijn om zo de volgende stappen in Nederland te kunnen zetten?

Op dinsdagmiddag 18 september en dinsdagmiddag 27 november 2018 geeft GGNet, in samenwerking met het Kennisnetwerk Cultuursensitief Werken van de gemeente Apeldoorn, een tweetal aan elkaar verbonden en opvolgende workshops over dit thema. De workshops richten zich op cultuursensitief werken met volwassen en jonge statushouders in de gemeente, waarbij ook oog is voor de psychische gezondheid. In twee interactieve workshops wordt nadrukkelijk de verbinding gezocht met eigen praktijkervaringen van de deelnemers.

Aanmelding

Aanmelding voor de workshopcyclus kan via mail bij het secretariaat van GGNet Interculturalisatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Graag ontvangen wij per mail ook al inbreng van vragen of praktijkervaringen. Deze kunnen wij dan ter voorbereiding meenemen in de workshops. Er is plek voor maximaal 30 deelnemers tijdens deze middagen.