Direct naar:

Datalek bij U-Diagnostics

Gisterochtend (donderdag 21 januari) zijn wij door het programma Nieuwsuur op de hoogte gesteld dat er mogelijk sprake is van een datalek bij U-Diagnostics, de partij die onze coronatestafname op locatie Warnsveld regelt voor onze medewerkers. Deze testlocatie is opgezet zodat medewerkers zich snel konden laten testen. De teststraat was alleen bedoeld voor collega’s. Er zijn geen patiënten getest. Nieuwsuur stelde dat zij toegang hebben kunnen krijgen tot een database met gegevens van geteste collega’s. Gisteravond bleek in de uitzending van Nieuwsuur dat zij op persoonsniveau informatie konden inzien.

Gepubliceerd: 22 januari 2021

 Na de melding ’s ochtends door Nieuwsuur hebben wij U-Diagnostics gevraagd wat er aan de hand is. Het blijkt dat zij niet transparant zijn geweest over de situatie. We hebben daarom besloten per direct de samenwerking met U-Diagnostics op te schorten. Dat betekent dat de testlocatie in Warnsveld niet meer in gebruik is. Medewerkers die zich moeten laten testen, kunnen bij de GGD terecht.


Vanzelfsprekend nemen we dit hoog op omdat privacy voor ons als GGNet van het grootste belang is. Dit geldt voor patiëntengegevens en uiteraard ook voor gegevens van medewerkers. De testlocatie is alleen gebruikt voor het testen van onze collega’s, patiënten zijn hier niet getest. Er zijn dus géén gegevens van patiënten gelekt.