Direct naar:

Huisdierenopvang Sint Antonie

Misschien is het u al opgevallen: de huisdierenopvang aan de Deventerstraat in Apeldoorn heeft een doorstart gemaakt!
Na een moeilijke start is het nu echt realiteit. Met een nieuw stichtingsbestuur en nieuwe ideeën wordt het zeker een succes.

Gepubliceerd: 14 juni 2018

De oorsprong van de huisdierenopvang ligt in 2004. Een patiënt van Spatie (nu GGNet) kwam met het idee dat het fijn zou zijn als je opgenomen wordt en je huisdier met je mee kan! In 2005 is dit idee gerealiseerd door medewerkers Peter en Mariska van Heiningen. Zij begonnen kleinschalig aan de opvang, wetende dat hier zeker een behoefte lag, maar niet wetende hoe groot die behoefte eigenlijk zou zijn.

Sinds die tijd is de opvang onder leiding van Mariska alleen maar gegroeid en kon er vaak niet eens aan de behoefte voldaan worden. Er ontstonden zelfs wachtlijsten en er moest uitgeweken worden naar een commercieel pension dat tegen een gereduceerde prijs honden tijdelijk opving en zodra er plek was werden ze geplaatst in de opvang.

Nu, anno 2018, wordt de opvang geleid door Willeke en Kristy. Zij dragen dezelfde visie uit: je huisdier meenemen kan bijdragen aan het herstel én de opnametijd verkorten.

Bij de opvang zal ook de dierenvoedselbank Apeldoorn, die geleid wordt door Nicole, een plekje krijgen in de boerderij. Nicole en Willeke runnen tot op heden de dierenvoedselbank vanuit hun eigen woning.

Doelstellingen van de huisdierenopvang

De stichting wil een groep mensen helpen die in een situatie zitten waardoor zij tijdelijk niet voor hun huisdier kunnen zorgen:

  • uiteraard de patiënten van GGNet;
  • mensen met een zorgvraag (denk aan een revalidatietraject);
  • mensen van instellingen zoals het Leger Des Heils die mensen in nood opvangen, maar waar geen plek voor dieren is; 
  • mensen die tijdelijk opgenomen zijn in het ziekenhuis en die niet de financiële mogelijkheden hebben hun huisdier in een reguliere commerciële opvang te plaatsen.

Tevens brengt de opvang mensen bij elkaar. Iedereen is welkom om koffie te komen drinken en gezellig met elkaar te kletsen. In overleg is er ruimte voor dagbesteding en re-integratie-trajecten. Het bij elkaar brengen van mensen is natuurlijk een mooi streven en bevordert begrip voor ieders situatie.

Donaties welkom

Wij als stichtingsbestuur hopen dat dit concept tot in lengte van dagen kan blijven bestaan. Mocht u de stichting een warm hart toedragen, is een gift natuurlijk altijd welkom. Wij streven ernaar om de eigen bijdrage van patiënten en andere gebruikers van de opvang zo laag mogelijk te houden.

Namens de vrijwilligers, het stichtingsbestuur, Willeke en Kristy, Peter van Heiningen

Stichting HDO Sint Antonie
Correspondentie adres: Bronsgietersdonk 219
7326 JE  Apeldoorn
Telefoon: 06 - 82 08 82 50
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bank gegevens: NL36 INGB 0008 1026 55