Direct naar:

Patiëntenvertrouwens-persoon en Wvggz

Al jaren is er een onafhankelijke patiëntenvertrouwenspersoon (pvp) in GGNet. De pvp ondersteunt cliënten wanneer zij vragen en/of klachten hebben over hun behandeling in de ggz. Bij GGNet zijn twee pvp’en werkzaam; Epie van Buuren en Arianne de Geus. Tot voor kort kwam je hen vooral tegen in de kliniek. Maar met de start van de Wvggz heeft de pvp er een aantal taken bij gekregen.

Gepubliceerd: 10 februari 2020

De pvp komt nu eerder in beeld bij (ambulante) cliënten die met verplichte zorg te maken krijgen. Dat is al mogelijk tijdens de voorbereiding van een crisismaatregel of zorgmachtiging. Nieuwe pvp-taken zijn het bieden van ondersteuning aan cliënten bij het opstellen, evalueren en actualiseren van de zorgkaart, het zorgplan en de zelfbindingsverklaring. Ook heeft de pvp nu een wettelijke signalerende taak. Verder blijft de pvp vrijwillig opgenomen patiënten ondersteunen bij vragen over hun rechten en klachten over hun behandeling bij GGNet.

Waar is de pvp niet voor?

De pvp kan vanaf dit jaar helaas geen ondersteuning meer bieden aan patiënten die vrijwillig ambulant behandeld worden. Zij verwijzen mensen naar de klachtenfunctionaris. Ook is de ondersteunende rol van de pvp bij het opstellen van een plan van aanpak beperkt. Dit is omdat de pvp geen behandelinhoudelijke adviezen mag geven aan patiënten.

Contact

Epie van Buuren en Arianne de Geus gaan samen patiënten van GGNet ondersteunen die een beroep op hen doen. Dit doen ze inwisselbaar. Elke werkdag is minstens één van hen telefonisch bereikbaar.

  • Epie van Buuren, telefoon 06-15566906. Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Arianne de Geus, telefoon 06-29110120. Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mogelijk kom je ook nog pvp Henk van Dijk tegen. Hij werkt als ‘vliegende kiep’ in Overijssel en Gelderland in het kader van de invoering van de Wvggz.
Ook blijft de Helpdesk PVP beschikbaar bij afwezigheid van de pvp via 0900-444 8888. De helpdesk is bereikbaar op werkdagen van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur. 

Chatten

Patiënten kunnen ook chatten met de helpdesk: van maandag t/m donderdag van 19.00- 21.00 uur via pvp.nl

Pvp-krant

In de nieuwe pvp-krant, staan alle nieuwe en bestaande pvp-taken toegelicht. De pvp-krant is te downloaden via de website pvp.nl. Ook hebben we papieren exemplaren. Wil je een krant? Laat het één van ons weten. Dan zorgen we ervoor dat een exemplaar jouw kant op komt

 

Op de foto: Arianne (links) en Epie (rechts)