Direct naar:

Succesvol Festival tijdens PEPPER Collegetour

Woensdag 14 juli was GGNet aan de beurt om een Collegetour van PEPPER* te organiseren. Een prachtig moment, want we zitten midden in het 5-jarig jubileumjaar van het GGNet Herstelcentrum. Tijdens de Collegetour stond alles wat we hebben opgebouwd rondom in herstel in de afgelopen vijf jaar dan ook centraal om te delen met anderen. 

Gepubliceerd: 22 juli 2021

Het jubileum van het Herstelcentrum had in mei gevierd moeten worden met een echt Herstelfestival. Door de beperkende maatregelen rondom corona ging dit niet door. We hopen dit festival aan het eind van het jubileumjaar alsnog te kunnen organiseren. Afgelopen week pakten we in ieder geval onze kans om een online festivalterrein in te richten met mooie presentaties in de tenten, waarbij uiteraard ook film en muziek niet mochten ontbreken. 

 

 

Opening

Op het Centrale Plein verzamelde iedereen zich. Ingrid Bogert en Marnix Alblas, de coördinatoren van het Herstelcentrum, openden hier het festival. Ze schetsten hoe zij, beiden vanuit hun passie, bezig waren binnen GGNet. Marnix met als drijfveer het verder professionaliseren van ervaringsdeskundigheid. Voor Ingrid staat altijd het herstelbesef centraal en hoe dit verder binnen GGNet aan te wakkeren. Esther van Gaalen, directeur Behandeling & Verblijf GGNet, bracht hen samen en gezamenlijk hebben zij stap voor stap expertise opgebouwd. 

In de tenten 

Na de opening konden alle aanwezigen de verschillende tenten bezoeken in drie rondes van vijftien minuten. In de tenten zaten medewerkers van GGNet die op creatieve wijze het publiek informeerden over specifieke herstelonderwerpen. Zo kwam het trainingsaanbod vanuit het Herstelcentrum aan bod door Dikkie Roelofsen. Er waren ook twee zorgprofessionals, Marielle Karels en Liesbeth Hubers, die pas hun ZME-certificaat (Zorgprofessional Met Ervaringsdeskundigheid) in ontvangst mochten nemen en in de tent kennis deelden over het inzetten van hun eigen (familie)ervaringsdeskundigheid. In de tent ‘Worden wie je bent’ werd een blik op de toekomst van het Herstelcentrum geworpen door Esther van Gaalen. Ook kon iedereen naar de ‘Vuurtent’ om vlammende vragen te stellen aan Marnix en Ingrid. 

Trots

Ingrid Bogert: “We kijken met trots terug op een mooie, creatieve en interactieve bijeenkomst. De reacties na afloop bevestigden dit ook. We mochten veel complimenten ontvangen voor de wijze waarop het Herstelcentrum zich presenteerde én voor de ontwikkeling die GGNet op het gebied van herstel, herstelondersteuning en ervaringsdeskundigheid heeft gemaakt en blijft voortzetten.” 

Ook een medewerker van GGNet reageerde met mooie woorden na afloop: “Ik merk dat ik steeds meer momenten van trots krijg. Trots dat ik bij GGNet werk! Toen ik op het Centrale Plein hoorde waar het Herstelcentrum allemaal mee bezig is, dacht ik: dit is de opsomming van zaken binnen de organisatie die mij hoop geven!”. 

Jubileumsessie 

De deelnemers van het festival ontvangen binnenkort een uitnodiging om bij de Jubileumsessie van augustus te zijn; een maandelijks terugkerende online lunchbijeenkomst in het teken van herstel. Speciaal voor de medewerkers van GGNet, maar ditmaal ook voor de deelnemers aan de PEPPER Collegetour. De Jubileumsessie van augustus staat in het teken van Leefstijl & Vitaliteit met in het bijzonder Sport & Bewegen. 

* PEPPER is een initiatief van 10 organisaties, waaronder GGNet, die als doel hebben om ervaringsdeskundigheid verder te brengen binnen de eigen organisaties en daarbuiten. Het is de voortzetting van het 2 jaar durende onderzoek RAAK!Ervaringsdeskundigheid dat in 2019 werd afgerond. Meer info