Direct naar:

Teststraat bij GGNet in Warnsveld

Landelijk loopt de druk op de teststraten en laboratoria op en wachttijden nemen toe. We willen de zorgcontinuïteit graag blijven waarborgen en voorkomen dat medewerkers met klachten met een mondkapje op moeten komen werken. Daarom is een teststraat ingericht op het GGNet-terrein in Warnsveld. Medewerkers met coronaklachten kunnen direct getest worden en dus ook snel weer aan de slag als zij geen corona blijken te hebben. Vanaf maandag 28 september kunnen zij hier terecht.

Gepubliceerd: 29 september 2020

 

Beschermen

We vinden het belangrijk om zorgprofessionals en patiënten te kunnen beschermen. Medewerkers met klachten werken dus niet door als zij wachten op de uitslag van een test. Zo hoeven medewerkers niet bang te zijn dat zij patiënten en collega’s besmetten. Ook kunnen medewerkers en patiënten getest worden bij een uitbraak binnen GGNet. Ook medewerkers van andere organisaties kunnen gebruik maken van deze teststraat.

 

Teststraat in gebruik

Gerard van Winsum, één van de testers: ''Mensen vinden het heel prettig dat we hier zijn, en dat het zo snel mogelijk kan. Mensen krijgen 24 tot 48 uur nadat de test is afgenomen de uitslag al via de app.''  De eerste 25 mensen hebben zich gisteren laten testen in de teststraat. Een indruk van de teststraat krijgt u in deze video: