Direct naar:

Tournesollers op de fiets!

Sommige patiënten worden dolenthousiast en raken geïnspireerd wanneer ze horen over Tournesol. De Mont Ventoux beklimmen als sportieve én mentale uitdaging. Maar dan komt de twijfel, want ze hebben geen fiets en niet de middelen om er eentje te kopen. Gelukkig heeft dit hen niet weerhouden om zich toch aan te melden. Voor hen deden wij een oproep. 

Gepubliceerd: 11 april 2019

Ingrid Bogert van GGNet Herstelcentrum is positief verrast en enthousiast: “Het gaat lukken! De oproep voor racefietsen naar onze collega’s leverde al de nodige reacties op. En ook mocht ik op Radio Gelderland een oproep doen aan de luisteraars in de regio. Uiteindelijk leverde dit dertien fietsen op! Sommigen heel geschikt … anderen helaas niet echt, maar toch!” 

Ook liefhebber en wielrenner Kees Lemke, die binnenkort officieel afscheid neemt als bestuurslid van GGNet, heeft zijn fiets beschikbaar gesteld voor één van de deelnemers (zie foto boven). 

Fietsen opgeknapt
Dankzij de inzet van een oud-deelnemer en betrokken liefhebber Guido Bogert, werden de fietsen onder handen genomen: “Natuurlijk moesten deze fietsen helemaal nagelopen worden. Soms werden de kettingen vervangen en werden als kers op de taart nieuwe stuurlinten geplaatst. Deze inspanningen zijn niet voor niets … er gaan nu al vijf van deze fietsen de berg op! De deelnemers lenen de fiets vanuit het Herstelcentrum. In de meeste gevallen is er ook een mogelijkheid tot overname van de fiets, zodat de sportieve activiteiten ook na de beklimming kunnen worden voortgezet.” Namens het Herstelcentrum, de organisatie van Tournesol én bovenal de deelnemers die nu op de fiets zitten, een grote dank aan iedereen die hier een rol in heeft gespeeld! 

In de aanbieding 

  • Enkele fietsen zijn niet geschikt om de Mont Ventoux te beklimmen, maar uitstekend om mee te toeren in Nederland. Deze fietsen stellen we dan ook graag beschikbaar binnen GGNet om patiënten in beweging te brengen, bijvoorbeeld door een fietsclubje op locatie. Belangstelling op jouw locatie? Neem contact met ons op! 

  • Er zijn nog enkele plaatsen voor patiënten om de sportieve en mentale uitdaging aan te gaan! Aanmelden is nog mogelijk en kan via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  en meer info is te vinden op pagina Tournesol: overwin de klim

  • Tot slot hebben we nog leuke fietstochten in de aanbieding. Elke maand gaan we eenmaal een fietstocht maken met de deelnemers én andere betrokkenen. Ook patiënten en medewerkers die een keer mee willen fietsen, zijn meer dan welkom. De eerst volgende fietstocht is op 20 april in omgeving Doetinchem. Interesse? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we informeren jou met plezier over data, tijden & locaties. 

Organisatie Tournesol 2019