Direct naar:

Voorstelling WAAN speelt op hoofdlocatie GGNet

Vrijdag 24, zaterdag 25 & zondag 26 mei 2019 speelt WAAN op het terrein van GGNet aan de Vordenseweg in Warnsveld. WAAN is een intieme voorstelling waarin je op plekken komt waar je normaal niet komt, met het historische terrein als decor. Deze poëtische theatervoorstelling neemt je mee naar de wereld van mensen die jou laten voelen hoe ze kracht uit een crisis halen.

Gepubliceerd: 18 april 2019

Over WAAN

WAAN is een interactieve voorstelling die bestaat uit vijf scènes met spel, dans en video. De voorstelling wordt verspreid op verschillende locaties op het terrein opgevoerd. Vijf krachtige verhalen die raken en op een poëtische manier worden verteld.

Er zijn acteurs, er is een video-installatie en er wordt gedanst. Het Rotterdamse Amenti Collective danst een choreografie van Gil the Grid, bekend van Holland’s Got Talent. Op zijn 23ste raakte hij zelf in een psychose, vlak nadat hij wereldkampioen experimentele dans was geworden. 

Terrein van GGNet

Het terrein vormt het perfecte decor. Als publiek ga je in kleine groepen op avontuur aan de hand van ervaringsdeskundigen. Zij nemen je mee langs verschillende bijzondere locaties. Van de Vredeskapel, de boomgaard tot de boerderij.

Inspiratie

WAAN is een project van De Theaterbeweging, het gezelschap rondom theatermaker Roos Diependaal. Voor WAAN sprak zij met zeven jongvolwassenen die een psychose doormaakten. Hun verhalen waren een inspiratiebron voor de scènes. Diependaal benadert de psychose niet als een ziekte, maar als een worsteling met het bestaan. Iets wat bij het leven hoort dus. “Iedereen maakt wel eens een crisis mee. Een burn-out of een echtscheiding. De ervaring maakt je sterker, toont je hoe je in het leven staat. Dat kan ook het geval zijn met een psychose. Je kunt er krachtiger uitkomen.”  

Voor wie?

WAAN is een voorstelling voor theaterliefhebbers en voor iedereen die interesse heeft in de psychiatrie. 

Speeldata

  • Vrijdag 24 mei 19:30
  • Zaterdag 25 mei 14:00 / 19:30 
  • Zondag 26 mei 14:00 / 19:30

De voorstelling duurt circa 2 uur.  

Speellocatie (startpunt)

Hoofdlocatie GGNet
Vordenseweg 12, Warnsveld 

Kaartjes?

Kijk voor kaartverkoop en meer info www.waanvoorstelling.nl 

Fotografie: Studio Noa Verhofstad