Direct naar:

WAAN, prachtig en intens

Afgelopen weekend ontvingen we meer dan 200 bezoekers op onze hoofdlocatie voor een bijzondere voorstelling; WAAN. Wat een goede manier om door 5 intense voorstellingen mensen kennis te laten maken met de impact van een psychose.De theaterbeweging heeft haar voorstelling geïnspireerd op de verhalen van 7 jongeren die een psychose hebben doorgemaakt. Al deze verhalen hebben geleid tot een indrukwekkende voorstelling waar het publiek meegenomen wordt langs scenes. Je voelt, hoort en ervaart – voor zover dat kan-hoe heftig een psychose kan zijn.

Gepubliceerd: 27 mei 2019

Tijdens de wandelingen over het terrein naar de locaties werden er vragen en stellingen besproken als wat is een mens? Wat is erger een lichamelijke beperking of een psychische?  Ben je je lichaam? Wat geeft zin? Er ontstonden mooie gesprekken en ontmoetingen tussen omwonenden, collega’s, patiënten, familieleden, vrienden, theaterliefhebbers en alle anderen die de moeite namen om te komen. 

Wij hopen met de voorstelling meer inzicht te hebben gegeven in hoeveel impact een psychose kan hebben op het leven van de mensen die het treft en hun naasten. Gelukkig komt er steeds meer kennis over psychoses en worden ze eerder ontdekt zodat er eerder hulp gegeven kan worden.

 Vragen over psychoses? U kunt ook contact opnemen met onze collega’s van de VIP teams; 088 - 933 1600