Tournesol: overwin de klim

In de week van 22 t/m 27 september 2019 beklimmen we met ruim twintig patiënten de Mont Ventoux! Het bereiken van de top van De Kale Berg als metafoor voor het omhoog klimmen uit het dal. Deelnemers komen letterlijk en figuurlijk in beweging. Iedereen gaat met zijn eigen verhaal en persoonlijk doel deze sportieve en mentale uitdaging aan. We werken hier samen naar toe. Zelfvertrouwen groeit en sociale contacten worden uitgebreid. Het biedt de kans een doel na te streven én te bereiken.

Overwin de klim!

Wij geloven enorm in het doorzettingsvermogen en de veerkracht van mensen. Juist ook mensen die psychische klachten ervaren, dag in - dag uit. In die omstandigheden proberen een zo normaal mogelijk leven te organiseren, kan een behoorlijke opgave zijn, een hele klim. Wanneer je gezondheids- of psychische klachten ervaart draagt het letterlijk in beweging komen bij aan het herstelproces. We weten het immers allemaal: sport en bewegen heeft een zeer positieve invloed op de mens! Lichamelijke inspanning en het streven naar een doel werkt stimulerend. In 2013 en 2017 hebben wij dit al mogen zien, beleven en ervaren tijdens de voorgaande edities van Tournesol.

Met de beklimming van de Mont Ventoux kun je thuiskomen! Maanden bereid je je daarop voor. Levenslang kun je daarop teren.

Koers mee!

Ben jij in 2018 en/of 2019 in behandeling (geweest) bij GGNet? Durf, kun en wil jij de sportieve uitdaging aan? Is het overwinnen van de klim voor jou een droom, een uitdaging of een volgende stap in jouw herstelproces? Stap op de fiets, klim uit het dal en neem deel aan deze indrukwekkende en memorabele tocht. Geen fiets? Geen ervaring? Nog niet in topvorm? Laat het je niet weerhouden! Wij helpen en denken graag mee. Stuur een mail met jouw motivatie naar tournesol@ggnet.nl. Je ontvangt vervolgens de voorwaarden voor deelname en samen met jouw gaan we kijken of en hoe we het mogelijk kunnen maken om samen de top te bereiken.

fietsers Tournesol 2017

Supporters gezocht: leef mee!

Binnen de zorg zijn de middelen niet toereikend genoeg om dit project helemaal te bekostigen. Wij zijn dan ook op zoek naar supporters die het financieel mogelijk maken voor patiënten om de top van de Mont Ventoux te bereiken. Met diverse bedrijven, organisaties en ketenpartners uit de regio’s Doetinchem, Zutphen, Apeldoorn, Zevenaar en Winterswijk zoeken we graag de verbinding. Supporter zijn van Tournesol 2019 is immers niet alleen gelden beschikbaar stellen. Wij leveren graag een tegenprestatie en hier kunnen we op diverse manieren invulling aan geven. Hoe? Dit bepalen we naar aanleiding van de wensen en behoeften die u als supporter heeft. Een kleine greep uit de mogelijkheden zijn te vinden in de supportersbrochure.

Je kunt ook zelf een donatie doen! 

logo Tournesol 2019

Partners en supporters

We hebben de eerste steun al binnen voor 2019.

Verder worden we gesponsord door:

  • SPRNKL Creative Company

  • Goossens Borculo 

  • Huuskes

  • REFLEX 

    

 

Logo VGZ en DWS

Fietsen gezocht - Help de deelnemers op de fiets!

Helaas hebben niet alle deelnemers de beschikking over een fiets om zich voor te bereiden op de klim en de top te halen. Wél hebben we iemand die vrijwillig, en met veel plezier, fietsen wil opknappen voor de patiënten!

Laat ons weten of u een fiets (mountainbike of racefiets) wilt doneren of tijdelijk uitlenen door ons een mail te sturen aan

tournesol@ggnet.nl

Fiets

Nieuwsgierig? Neem contact met ons op!

Warnsveld - Herstelcentrum

Vordenseweg 12 (gebouw Engelbert Kreijnck Centrum)
7231 PA Warnsveld

Meer info

Herstelondersteuning
Ervaringsdeskundigheid