Verwenzorg

GGNet Verwenzorg legt mensen in de watten die dat hard nodig hebben. De Verwenzorg richt zich op de groep patiënten die door hun aandoening langdurig op de klinische zorg van GGNet zijn aangewezen en zelf niet in staat zijn om aan maatschappelijke activiteiten deel te nemen. 

Verwenzorgactiviteiten zijn voor één persoon, meerdere personen of grotere groepen. De initiatieven zijn groot of klein, maar het geluk dat er uit voortkomt, is altijd groot. Persoonlijke aandacht en warme betrokkenheid. Een croissantje bij het ontbijt, gezellig samen op een terrasje zitten of gewoon een keer lekker uit eten.

Wat we doen

Er wordt regelmatig gekeken of er speciale individuele wensen van patiënten vervuld kunnen worden, zoals eens een keer naar de film, een rit met een oldtimer of een dag naar de paardenmarkt. Daarnaast worden er uitjes gemaakt met een groep patiënten, vaak van een bepaalde afdeling. Het busjesproject met vrijwilligers maakt dit onder andere mogelijk. Het kan gaan om lekker uit eten, een rondrit, een huifkartocht of een bezoek aan een voetbalwedstrijd.

Kleindochter omhelst oma

Activiteiten bij GGNet

Ook worden er activiteiten op afdelingen of op onze terreinen georganiseerd. Diverse afdelingen kennen de traditie van ontspanningsavonden, waarbij er een avond gevuld wordt met lekkernijen en leuke activiteiten voor de patiënten. Jaarlijks wordt in Apeldoorn het Zomerfeest of in Warnsveld het Tuinfeest voor alle patiënten georganiseerd, een groot feest met uiteenlopende activiteiten. En er zijn een aantal zondagmiddagactiviteiten zoals een boerenmiddag, Afrikaanse middag, etcetera. Verder worden er verwenzorgactiviteiten georganiseerd, zoals concerten, een diner of high tea, wellnessdagen, een midgetgolffestijn of een Sinterklaasinstuif.

 

Twee meiden drinken thee in de deuropening

Klussen klaren

Met behulp van het maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn er ook klussen voor patiënten geklaard die anders door gebrek aan menskracht zouden blijven liggen. Zo zijn er slaapkamers in individuele kleuren geschilderd, is de midgetgolfbaan opgeknapt, zijn de dierenverblijven geverfd en zijn er binnentuinen opgeknapt.

Twee vrouwen in de supermarkt

Vrijwilligers gezocht

Ook u kunt uw steentje bijdragen! Als vrijwilliger, als bedrijf of als school kunt u bijvoorbeeld een verwenactiviteit organiseren. Zo kunt u als bedrijf aan teambuilding doen terwijl uw medewerkers zich inzetten voor een goed doel én een leuke dag hebben. Ook kunt u patiënten bij uw bedrijf uitnodigen voor een leuke activiteit. Voor een school is het vervullen van een verwenzorgactiviteit een leuke praktijkopdracht voor leerlingen. Door verwenzorg leren zij omgaan met mensen die anders zijn en meer zorg nodig hebben. 

Ik hoop nog lang deel uit te mogen maken van deze fijne groep collega vrijwilligers om zo voor de cliënten in de voor hen soms moeilijke tijden een klein lichtpuntje te mogen zijn!

Nieuwsbrief

U kunt hier onze laatste nieuwsbrief Verwenmoment als pdf downloaden.

Contact

Verwenzorg GGNet regio Apeldoorn
Contactpersoon: Rikie van der Veer
Telefoon: 088 - 933 4875 
E-mail: verwenzorg.apeldoorn@ggnet.nl