Direct naar:

Sport- & Beweegpark

Sporten en bewegen is gezond. Niet alleen voor je lichaam, maar ook voor je geest. GGNet vindt vitaliteit belangrijk en daarom wordt er op locatie Warnsveld een Sport- en Beweegpark aangelegd.

Werken aan herstel

De huidige voorzieningen om te sporten en bewegen op het terrein van de hoofdlocatie GGNet zijn beperkt. En dat terwijl het grote en groene terrein perfect is voor beweging. GGNet wil daarom het eigentijds en stimulerend Sport- & Beweegpark realiseren in 2023 waar patiënten actief aan hun herstelproces kunnen werken. Het wordt een plek zijn waar patiënten, medewerkers en buurtbewoners elkaar ontmoeten. Deze sociale interactie is onmisbaar in het herstel- en re-integratieproces van patiënten.

Voor iedereen

Het Sport- en Beweegpark komt er echter niet alleen voor patiënten. Ook GGNet-medewerkers, buurtbewoners en bijvoorbeeld verenigingen die zelf geen eigen locatie hebben, worden uitgenodigd en uitgedaagd om hier te komen sporten, bewegen en ontmoeten. Iedereen mag en kan dus gebruik maken van de faciliteiten. Zo hopen we meer ontmoeting te faciliteren.

Doelen van het Sport- & Beweegpark

  • Stimuleren van beweging bij en voor iedereen
  • Stimuleren van ontmoetingen op het terrein door het toegankelijk en laagdrempelig te maken 
  • Beweging als onderdeel van het herstelproces

Hoe ziet het park eruit?

Het Sport- en Beweegpark wordt een combinatie van nieuwe voorzieningen, het renoveren van reeds aanwezige voorzieningen en het aansluiten op bestaande voorzieningen in de omgeving. De kern van het Sport- en Beweegpark is een nieuw aan te leggen sportlocatie (een multicourt), met een multifunctioneel sportveld en diverse fitnesstoestellen. Deze nieuwe, centraal op het terrein gelegen, sportlocatie is bovendien het startpunt voor diverse routes over het terrein. Aanvullend op de centrale sportlocatie en routes worden al aanwezige sportvoorzieningen op het terrein aangepakt. Zo worden enkele aanwezige fitnesstoestellen verplaatst en wordt het voetbalveld (De Meent) opgeknapt, zodat het meer mogelijkheden biedt tot sport, bewegen en ontmoeting.

Samenwerkingspartners

Om het Sport- en Beweegpark te realiseren werken we samen met de Gelderse Sport Federatie, Nijha en Dusseldorp. Daarnaast werken we samen met (sport)verenigingen uit de gemeente Zutphen aan een mooi activiteitenaanbod op het Sport- & Beweegpark.

Contact

Wil jij meer informatie over het Sport- & Beweegpark of heb jij vragen? Neem dan contact op met GGNet via samenactief@ggnet.nl. Wensen en suggesties zijn uiteraard ook meer dan welkom.