Lees Simpel

De Lees Simpel App is een app die doormiddel van AI een samenvatting van een moeilijke tekst in een brief maakt.

Het werkt als volgt: Je download de app --> Je maakt een foto/foto’s van de brief --> De app geeft een samenvatting.

 • Taal: Nederlands
 • Privacy: op de site staat dat de app geen gegevens verzamelt. Je hoeft geen account aan te maken en de app weet niet door wie hij gebruikt wordt. De brieven en samenvattingen worden ook niet opgeslagen.
 • Kosten: Gratis
 • Geschikt: nu alleen nog voor iPhone
 • Site: https://www.leessimpel.nl

Als je dat wil kan je je naam en adres niet op de foto te zetten, of eerst zwart te maken, dit maakt voor de samenvatting niets uit.

LeesSimpel in de App Store (apple.com)

12 9abfbcbe31 lees simpel app

Daymate (Structuur en planning)

DayMate is dé app voor dagstructuur. Geen todo-lijstjes, maar handige iconen. Geen agenda, maar een overzichtelijke samenvatting van wat je moet doen. DayMate is voor iedereen die wel eens gebrek aan structuur of overzicht ervaart. DayMate biedt structuur in je dag en rust in je hoofd. Kies een dag, kies een tijd, kies een icoon en maak de activiteit. DayMate doet de rest. Je krijgt een herinnering als de activiteit begint. Geef per activiteit aan hoe soepel het ging. Met emoticons geef je aan hoe je je voelde. Met DayMate kun je kiezen om een samenvatting van je week te delen met een begeleider of ouder. Zo kijkt er iemand met je mee zonder dat het extra moeite kost. Ook kun je met de app je begeleider bellen.

 • Taal: Nederlands
 • Privacy: Bij deze app hoef je geen persoonlijke gegevens in te vullen.
 • Kosten: De app kost €0,99 per maand, en is maandelijks opzegbaar. Je kan een gratis proefperiode van een maand doen.
 • Site: https://www.daymate.nl/


App Daymate downloaden Google Play Store

App Daymate downloaden Apple App Store

MijnEigenPlan (Structuur en planning)

MijnEigenPlan is een online portaal die via een app bereikbaar is. MijnEigenPlan heeft als doel de gebruiker zelfredzamer en zelfstandiger te maken. Samen met de begeleider maakt de jongere een plan. Denk aan een duidelijke dag- en weekstructuur, stappenplannen en hersteldoelen. Via de app wordt het plan weergegeven in een schema, met veel pictogrammen en kleuren. De app laat op elk moment zien wat er in de planning staat, dit zorgt voor overzicht en structuur, en vermindert daardoor stress. Daarnaast kan de patiënt op vaste momenten per dag een emotiethermometer invullen en kan hierbij ook extra informatie geven.

 • Taal: Nederlands
 • Privacy: Registratie werkt met naam en e-mailadres.
 • Kosten: Rond de €25 per jaar (binnen GGNet kun je deze app aanvragen in overleg met begeleiding).
 • Site: https://mijneigenplan.nl/

App MijnEigenPlan downloaden Google Play Store

App MijnEigenPlan downloaden Apple App Store

VGZ mindfulness coach (Spanning & stress & slapen)

Zorgverzekeraar VGZ heeft een gratis mindfulness coach app gemaakt om beter in het hier en nu te leven en beter te leren om te gaan met stress. De vernieuwde Mindfulness coach app bevat 5 mindfulness programma’s van 2 weken met dagelijkse oefeningen. Voor beginners én gevorderden. Maak kennis met verschillende thema’s zoals mindfulness, yoga, ademhaling en ontspanning. Of kies voor een losse oefening uit de meer dan 70 Nederlandstalige oefeningen. Kies een oefening die aansluit bij jouw behoeftes.

Effectiviteit van deze app is wetenschappelijk bewezen. Gebruikers van de app ervaren minder stress, hebben meer energie en zijn meer zelfbewust en ontspannen

App VGZ downloaden Google Play Store

App VGZ downloaden Apple App Store

Sense-IT App (Spanning & stress & slapen)

GGNet heeft samen met onderzoekers van de Universiteit Twente een app ontwikkeld die patiënten helpt om hun emotionele spanning sneller op te merken. Veel patiënten ervaren moeite in het herkennen van en omgaan met emoties. De app Sense-IT helpt veranderingen in emotionele spanning te herkennen. En geeft tips hoe daarmee om te gaan. Op verschillende plekken testen we de werking van de app.

Lees meer

Head Gear (Spanning & stress & slapen)

Head Gear is een app die helpt je mentaal sterk te maken. Met een 30 dagen challenge verbeter je je welzijn en veerkracht. De app is gebaseerd op wetenschappelijke methoden. Head Gear helpt je mentaal welbevinden te verbeteren via simpele, praktische activiteiten die vijf tot tien minuten per dag duren. Je leert bepaalde skills die helpen om beter te kunnen relaxen, om stress te managen en te verminderen, om actief blijven, om slaap te verbeteren, om te verbinden met vrienden en te leren om te gaan met moeilijke situaties. De 30-dagen- challenge helpt om op lange termijn mentaal welbevinden te verbeteren door een programma van kleine oefeningen, de app helpt met verschillende tools om je welbevinden te vergroten en vitaliteit op te bouwen, je kan je stemming en patronen bijhouden en er is ook een toolbox voor kortetermijntactieken en snelle oplossingen.


App Headgear downloaden Google Play Store

App Headgear downloaden Apple App Store

Stress Autism Mate (SAM) (Spanning & stress & slapen)

Een gepersonaliseerde, mobiele applicatie die mensen met een autismespectrumstoornis (ASS) ondersteunt in het omgaan met de dagelijkse ervaren stress en het pakken van de eigen regie. Meer regie over en inzicht in de eigen stress: dat biedt de app ‘Stress Autism Mate’ (SAM). SAM is samen met wetenschappers van TNO, behandelaars van GGz Centraal én met cliënten met een autismespectrumstoornis (ASS) ontwikkeld. De app ondersteunt mensen met ASS bij tijdige stressherkenning en geeft persoonlijke tips om de stress te verminderen. Zo loopt stress minder hoog op en houdt deze minder lang aan.

App Stress Autism Mate (SAM) downloaden Google Play Store

App Stress Autism Mate (SAM) downloaden Apple App Store

Pause (Spanning & stress & slapen)

De pause app is een ander soort mindfulness app. De Pause app werkt als een interactief middel om snel focus terug te kijken en stress te verminderen. In de app heb je verschillende focus oefeningen met je vinger, zo kun je bijvoorbeeld een klankschaal bedienen. Er is een basis en premium versie, de basis versie beschikt over de helft van de oefeningen.

 • Taal: Engels
 • Privacy: Bij de basis app hoef je geen persoonlijke gegevens in te vullen. Je kan wel een account aanmaken.
 • Kosten: De app bestaat uit een gratis basis versie en een premium versie van €4,- per maand.
 • Site: https://www.pauseable.com/

App Pause downloaden Google Play Store

App Pause downloaden Apple App Store

Headspace (Spanning & stress & slapen)

Headspace is heel divers in gebruik, je kan het gebruiken tegen stress, om te ontspannen, voor beter slapen, mediatie tegen angsten, mindfulness tegen piekeren enz.

Headspace heeft verschillende mogelijkheden, oefeningen, luisterprogramma’s e.d. voor meditatie, mindfulness, slapen, work-outs tegen stress en focus oefeningen. De app werkt met een basis en perium versie, helaas is alles maar beperkt beschikbaar in de basis versie Toch word deze app hier genoemd omdat Headspace erg divers is, in de GGZapp wijzer hoog eindigt en omdat Headspace zijn eigen product wetenschappelijk heeft onderzocht. Dit hebben veel andere apps niet.

 • Taal: Engels
 • Privacy: Registratie met naam en emailadres
 • Kosten: Basis versie gratis, premium versie €58,- per jaar. Je kan een gratis proefperiode aanschaffen maar let op hierna gaat meteen de betaalde variant in!
 • Site: https://www.headspace.com/


App Headspace downloaden Google Play Store

App Headspace downloaden Apple App Store

Slaapmonitor (Slaappatroon)

Sleep Monitor helpt u bij het bijhouden en registreren van slaapcyclusdetails. In de app worden slaaptrends bijgehouden, kun je slaapgewoonten markeren, worden slaapgeluiden opgenomen en worden slaapcycli bijgehouden. De Sleep Monitor heeft ook een slimme wekker om u eraan te herinneren 's nachts vroeg te slapen en u' s ochtends zachtjes wakker te maken. Bovendien biedt Sleep Monitor ontspannende muziek om u te helpen beter te slapen.

 • Taal: Nederlands
 • Privacy: Bij deze app hoef je geen persoonlijke gegevens in te vullen.
 • Kosten: Basis app is gratis maar heeft alleen de basisfuncties. Pro app kost €2.49 per maand.
 • Site: http://sleepmonitor.emobistudio.com/

App Slaapmonitor downloaden Google Play Store

App Slaapmonitor downloaden Apple App Store

Kies ik gezond app (Gezonde voeding)

Dit is een app van het voedingscentrum die helpt je gezonder te kiezen op basis van wat jij belangrijk vindt. Met de app scan je een product, de app geeft aan of het product past in de schrijf van 5 en of er gezondere alternatieven zijn. Vooraf kan je aangeven op welke voedingswaarden je extra wilt letten zoals vetten en suikers. Met de vergelijker kun producten en de bijbehorende voedingswaarden van producten met elkaar vergelijken. Je kan ook je allergieën invullen of aangeven dat je vegetarisch bent.

App Kies ik gezond downloaden Google Play Store

App Kies ik gezond downloaden Apple App Store

Receptenapp Slim Koken (Gezonde voeding)

De receptenapp is een app van het voedingscentrum. De app is gevuld met gezonde recepten op basis van de schijf van vijf. Je kan recepten ook zoeken op basis van ingrediënt. Je kunt een planning maken wat je in een week wilt gaan eten, je kan recepten kiezen of gebruik maken van de suggesties. De app houdt bij wat je hebt gegeten zodat je suggesties krijgt voor andere soorten eten; zo heb je een gevarieerd menu. De recepten worden stap voor stap uitgelegd, je kan zelfs een kookwekker zetten in de app. Ook kun je tips en suggesties krijgen wat te doen met restjes, kun je groepen aanmaken om recepten en boodschappenlijstjes te delen en kun je aan de online 'Sjef' hulp vragen bij het koken.

App Slim Koken downloaden Google Play Store

App Slim koken downloaden Apple App Store

Superbrains (e-Health platform)

Superbrains is het e-Health platform waar jij echt de baas bent over jouw behandeling. Dat betekent werken aan jouw doelen, waar jij wil, wanneer jij wil en met wie jij wil. Het is een gepersonaliseerd e-Health platform, die jou helpt om simpel en snel de baas in je eigen brains te worden. Superbrains bestaat uit verschillende onderdelen waaronder een toolbox, community, persoonlijke coaching, doelen behalen, habits game, agenda, to-do lijstjes enz.

 • Taal: Nederlands
 • Privacy: Registreren met naam, email, mobiel nummer en wachtwoord.
 • Kosten: Gratis versie en een premium versie van €6,- per maand.
 • Site: https://www.superbrains.nl/

App Superbrains downloaden Google Play Store

App Superbrains downloaden Apple App Store

Suzie (Zelfmanagement / stemmingsdagboeken)

De app Suzie is er wanneer je het nodig hebt en wanneer je een persoonlijk plan wilt hebben om jezelf in moeilijke situaties te helpen. Suzie is een eenvoudige app die helpt je om weer rustig te worden. Zodat je eenvoudig uit je crisis komt en je snel weer veilig bent. Suzie biedt ondersteuning bij emotieregulatie, gedragsverandering en crisismanagement. De app stimuleert zelfmanagement en is een soort signaleringsplan, dankzij het logboek heeft de gebruiker zelf inzicht in de momenten waarop hij of zij het moeilijk had of veel prikkels ervaarde. Suzie geef je tips of reikt je dingen aan die jij fijn vindt: je eigen foto’s, filmpjes, of je favoriete muziek. Je kan contacten toevoegen om te bellen of appen wanneer je het nodig hebt.

 • Taal: Nederlands
 • Privacy: Bij deze app hoef je geen persoonlijke gegevens in te vullen, maar het kan wel. Gegevens worden enkel op de telefoon van de gebruiker opgeslagen.
 • Kosten: Gratis
 • Site: https://www.suziehelpt.nl/

App Suzie downloaden Google Play Store

App Suzie downloaden Apple App Store

Daylio (Zelfmanagement / stemmingsdagboeken)

Houd een persoonlijk dagboek bij zonder ook maar een woord op papier te zetten. Kies simpelweg je stemming en activiteiten wanneer je ook maar wilt. De app houd bij welke activiteiten je per dag hebt uitgevoerd en wat je stemming was. Stel doelen in om jezelf te motiveren en houd je voortgang iedere dag bij aan de hand van statistieken. De app stuurt je herinneringen en badges voor het behalen van je prestaties. Het is een vrij uitgebreide app maar je kan de app helemaal instellen naar je eigen voorkeuren. Zo kan je zelf kiezen welke activiteiten je wilt bijhouden en kan je de kleur en emoji van je stemming koppelen aan je persoonlijke voorkeuren.

 • Taal: Nederlands
 • Privacy: Bij deze app hoef je geen persoonlijke gegevens in te vullen.
 • Kosten: Gratis standaard versie of een premium versie, de premium versie kun je gratis 7 dagen testen en daarna kost het jaarlijks €24,- of €3,- per maand.
 • Site: https://daylio.net/

App Daylio downloaden Google Play Store

App Daylio downloaden Apple App Store

Temstem (Zelfmanagement / stemmingsdagboeken)

Temstem is een app bedoeld voor mensen die last hebben van stemmen en in hun dagelijks leven minder door de stemmen gehinderd willen worden. Het is een hulpmiddel dat je zelf kunt gebruiken om met de stemmen om te gaan. Dit gaat op drie manieren: door stemmen tijdelijk te laten stoppen, door te proberen de stemmen minder levendig en indrukwekkend te maken, door je te helpen om je sterker en zelfverzekerd te voelen. Je kunt de app overal gebruiken, zoals thuis, op het werk, op school, op een feestje of in een bus. Met behulp van taalspellen helpt Temstem je om minder last van de stemmen te hebben.

App Temstem downloaden Google Play Store

App Temstem downloaden Apple App Store

Veilig Huisbezoek (Zorgprofessionals)

De app Veilig Huisbezoek helpt je voordat je op huisbezoek gaat een inschatting te maken van de risico’s die je loopt en dat je juiste voorzorgsmaatregelen te treffen. Na het invullen van een vragenlijst krijg je direct een praktisch advies. Maar ga ook altijd na welke ondersteuning jouw organisatie biedt, welke maatregelen al door je werkgever zijn genomen en vertrouw eenmaal ter plaatse altijd op je eigen gevoel. De app Veilig Huisbezoek is gebaseerd op de Checklist Agressie Risico Inschatting Huisbezoek (ARIH) van FCB.


App Veilig huisbezoek downloaden Google Play Store

App Veilig Huisbezoek downloaden Apple App Store

Crisis Buddy (Zelfmanagement / stemmingsdagboek)

Crisis Buddy is bedoeld voor jongeren die te maken hebben met heftige emoties en moeite hebben dat gedrag om te zetten. Deze "crisis app" geeft je overzicht over je vaardigheden en in te zetten oefeningen. Je kunt je eigen crisisplan / signaleringsplan toevoegen, maar Crisis Buddy bevat ook veel standaard mindfulness oefeningen. Crisis Buddy is vooral bedoeld om onder begeleiding gebruikt worden. Alle informatie zoals emoties, neigingen tot gedrag, vaardigheden en contact met je therapeut of ander vertrouwd persoon zijn overzichtelijk verwerkt.

App Crisis Buddy downloaden Google Play Store

App Crisis Buddy downloaden Apple App Store

Karify (e-Health platform)

In de Karify app werk je aan je oefeningen en communiceer je met jouw hulpverleners. Vul een dagboek in, houd dagelijks bij hoe je je voelt en werk aan de opdrachten die je hulpverlener voor je heeft klaargezet. Door het versturen en ontvangen van berichten en het delen van bestanden is het gemakkelijk het contact te onderhouden. Karify is beschikbaar op je telefoon, tablet en desktop, zodat je overal en altijd toegang hebt tot je behandeling.

App Karify downloaden Google Play Store

App Karify downloaden Apple App Store

Insight Timer (Spanning & Stress & slapen)

Mediteer samen met anderen die Insight Timer gebruiken om te leren mediteren en gedachten tot rust te brengen. Dit kan helpen met het verminderen van stress, angsten en paniekaanvallen, makkelijker en dieper slapen en met meer aandacht en diepgang het leven te ervaren. Insight timer bied geleide meditaties, lezingen, gesprekken en podcasts door de absolute wereldtop op het gebied van mindfulness, neurowetenschappen en spiritueel leiders.

 • Taal: Nederlands
 • Privacy: Registratie met e-mail en wachtwoord, daarna word gevraagd naar naam, geboortejaar, reden van gebruik en ervaring met meditatie
 • Kosten: Gratis, premium abonnement mogelijk.
 • Site: https://insighttimer.com/nl

App Insight Timer downloaden Google Play Store

App Insight Timer downloaden Apple App Store

soChicken (Lifestyle)

De soChicken app helpt je broeden op een “leuker leven”. Met duizenden tips voor meer geluk, gezondheid, succes, vrijheid, liefde en bewustzijn. Lees de artikelen van Jelle Hermus en gebruik soChicken voor nieuwe inspiratie, om je positieve draai terug te vinden en om je te helpen herinneren aan het leven dat je eigenlijk wilt leven.

 • Taal: Nederlands
 • Privacy: Bij deze app hoef je geen persoonlijke gegevens in te vullen.
 • Kosten: Gratis
 • Site: https://sochicken.nl/app/

App soChicken downloaden Google Play Store

App soChicken downloaden Apple App Store