Gepubliceerd:

Scelta kent een bovenregionaal gespecialiseerd aanbod van klinische behandeling en intensieve deeltijdbehandeling (in Apeldoorn), en een regionaal aanbod van ambulante groepsbehandeling (in Nijmegen) gericht op volwassenen en jongeren vanaf 18 jaar met persoonlijkheidsproblematiek.

In Apeldoorn ontwikkelen we momenteel één van de twee klinische behandelprogramma’s door naar een vierdaagse intensieve deeltijdbehandeling. Dit betekent dat patiënten niet overnachten bij Scelta, maar in hun eigen omgeving. Deze specifieke behandeling is gericht op persoonlijkheidsontwikkeling en trauma. Het andere klinische behandelprogramma “Het klinische Dialectische Gedragstherapie (DGT)-programma* voor mensen met ernstige (borderline)persoonlijkheidsproblematiek blijft ongewijzigd. De duur van beide behandelprogramma’s is 9 maanden en dat zal ook zo blijven.

Het nieuwe vierdaagse intensieve deeltijdprogramma zal van start gaan per 19 september 2022. Tot die datum maken patiënten hun klinische behandeling volgens afspraak af, passend bij hun situatie.

Ons behandelaanbod in Nijmegen blijft vooralsnog ongewijzigd. 

Waarom van klinische behandeling naar intensieve deeltijdbehandeling?
Bij GGNet en Scelta doen we onderzoek naar innovatieve behandelwijzen om daarmee de effectiviteit van de behandelingen te verbeteren en beter af te stemmen op de behoeften van patiënten. Uit eerder onderzoek is gebleken dat je thuis, in je vertrouwde omgeving, sneller herstelt en dat het belangrijk is om je maatschappelijke rollen te behouden. Dit is de reden om te kijken of we onze intensieve behandeling van persoonlijkheidsproblematiek en trauma konden ombouwen naar een intensieve deeltijdbehandeling. We zijn er van overtuigd dat het intensieve deeltijd behandelprogramma tegemoet komt aan de wensen van patiënten en dat het herziene behandelaanbod de kwaliteit van de behandeling zal verhogen.

Meer informatie over onze behandelingen

Voor vragen van pers verwijzen wij naar onze afdeling Communicatie: communicatie@ggnet.nl.

* DGT: Dialectische Gedragstherapie focust op het onderzoeken, bewust worden en veranderen van je denk-, gevoels- en gedragswijze waarop je met jezelf en belangrijke anderen omgaat.