Verwijzers
Startpagina voor huisartsen, specialisten en andere verwijzers
We bespreken samen met de patiënt hoe wij hem/haar het beste kunnen helpen, thuis, op de polikliniek, telefonisch, via videobellen of een combinatie van deze mogelijkheden.
Snel aanmelden?
Hoe kan ik een patiënt bij GGNet aanmelden?
- Via ZorgDomein
- Via een brief of mail gericht aan het secretariaat van een poli of FACT
Hulpmiddel voor verwijzing naar juiste zorg: verwijskaart ggz
Spoed? Neem contact op met de crisisdienst van GGNet.

Wie kan naar GGNet verwijzen?
- Huisartsen. Zij verwijzen direct naar GGNet.
- Overige artsen, zie het overzicht verwijzers per zorgverzekeraar
De zorgverzekeraar bepaalt welke overige artsen naar GGNet kunnen verwijzen. Dat geldt voor de generalistische basis ggz (BGGZ) en de specialistische ggz (SGGZ).
Staat uw specialisme niet in het overzicht? Dan kunt u alleen 'indirect verwijzen'. De patiënt vraagt in dat geval de huisarts om een verwijzing.

Specialismen, basis ggz, preventie en interculturele zorg
Specialismen
GGNet kent voor een aantal aandoeningen gespecialiseerde centra:
- eetstoornissen (Amarum)
- persoonlijkheidsproblematiek (Scelta)
- forensische psychiatrie (De Boog)
- psychiatrie en verstandelijke beperking (VGGNet)
- jeugd en jongvolwassenen
- ouderen
- complex trauma
Basis ggz
Meer informatie over Bas Basis GGZ
Preventie
We bieden verschillende cursussen voor professionals, patiënten, familie, ouders, kinderen, asielzoekers en migranten.
Interculturele zorg
GGNet biedt ondersteuning op het gebied van interculturele zorg. De zorg is gericht op de mensen met een andere culturele afkomst die in de Nederlandse samenleving wonen.
Bekijk het aanbod interculturele zorg

Locaties en werkgebied
Onderstaand een overzicht van ons werkgebied en locaties.

Wachttijden
Helaas hebben wij wachttijden. GGNet probeert dit natuurlijk zoveel mogelijk te beperken. Als er een wachttijd is voor een behandeling dan bieden wij, indien mogelijk, een aanbod aan voor de tussenliggende periode.
Wij delen graag onze kennis
We staan bekend om het bieden van psychiatrische hulp aan onze patiënten, maar we doen meer dan dat. We vinden het belangrijk om onze expertise te delen met anderen. Bijvoorbeeld in de vorm van advies over niet-ingeschreven patiënten, scholing, presentaties, coaching en supervisie. Zo dragen we bij aan ´herstel voor iedereen´.
We vragen hiervoor een vergoeding, zodat deze activiteiten niet ten koste gaan van de zorg voor onze patiënten. Hiervoor vragen we begrip. Dit betekent dat we voor langere consultatie een vergoeding vragen. Voor korte afstemming (minder dan 10 minuten) vragen we geen vergoeding. Dat zien wij namelijk als een voorwaarde voor soepele samenwerking. Ook voor consultatie van de crisisdienst en consultatieve psychiatrie in het ziekenhuis vragen we geen vergoeding. We hopen erop veel samen te kunnen werken en kennis te delen.

Informatie voor verwijzers regio Zevenaar
Op 15 januari 2022 kondigde GGNet een aanmeldpauze van zes maanden aan voor de ambulante volwassenenzorg (SGGZ) voor de regio Zevenaar. Deze regio behelst de gemeenten Zevenaar, Montferland, Doesburg, Duiven en Westervoort. Wij stellen ons ten doel de aanmeldpauze per 15 juli 2022 op te heffen of zoveel eerder als mogelijk.
Voor de andere regio's van GGNet geldt de aanmeldpauze niet.
Meer over de aanmeldpauze in Zevenaar