Direct naar:

Ik heb last van

Op deze overzichtspagina vindt u een opsomming waar de meeste patiĆ«nten mee te maken hebben. Het is dus geen totaaloverzicht van alle psychische aandoeningen die er zijn of die wij behandelen. Staat uw psychische aandoening of klacht er niet bij? Dan kan het goed zijn dat wij daar toch ervaring mee hebben. Tijdens de screening, het eerste inhoudelijke gesprek bij ons, wordt dat direct duidelijk. 

Depressie
Een depressie zorgt ervoor dat u zich somber voelt en geen interesse of energie hebt voor dingen die u normaal gesproken graag doet. Een depressie is anders dan een sombere bui. Het houdt langer aan en het lukt haast niet meer om van dingen te genieten.
Angst en paniek
Angst of paniek kan uw levensplezier ernstig in de weg zitten. We praten pas over een angststoornis wanneer u er echt door belemmerd wordt in uw dagelijks leven. Wanneer angst- of paniekklachten heel groot zijn, kunt u hier dagelijks last van hebben.
Autisme
Als u een autisme spectrum stoornis (ASS) hebt, verwerkt u alles op een eigen en andere manier. Soms verwerkt u informatie, indrukken of ervaringen veel extremer dan andere mensen. En soms verwerkt u ze juist met minder gevoel.
Psychose
Hoort of ziet u regelmatig iets wat er niet blijkt te zijn? Bent u erg achterdochtig, voelt u zich verward en zeggen anderen dat u zichzelf niet bent? Dan kan het zijn dat u een psychose hebt.