Wachttijden

Helaas hebben wij wachttijden. VGGNet probeert natuurlijk de wachttijd zo kort mogelijk te houden. Als er een wachttijd is voor een behandeling dan kijken we of we een aanbod hebben voor in de wachttijd. 

De actuele wachttijd voor intake op dit moment (11 september 2023)

VGGNet polikliniek: 7 weken

Hieronder ziet u de retrospectieve (terugkijkende) wachttijden.

Dit zijn de gemiddelde wachttijden van de twee meest recente afgesloten kalendermaanden zoals die formeel gelden volgens de afspraken met NZA.

Verdere informatie leest u onderaan deze pagina.

Bekijk alle wachttijden

Laatste update: 05 sept 2023

Uitleg wachttijden

Retrospectieve wachttijden

De wachttijden getoond op deze website zijn retrospectieve (terugkijkende) gemiddelde gerealiseerde wachttijden van de twee meest recente afgesloten kalendermaanden. De wachttijden worden naar boven afgerond, op hele weken. Het retrospectief tonen van de wachttijden is in lijn met de vernieuwde richtlijnen zoals opgesteld door de Nederlandse Zorg autoriteit (NZa). 

Aangezien de wachttijden dus terugkijkend worden gepresenteerd, betekent dit dat actuele wachttijden kunnen afwijken. Waar je bent verzekerd heeft geen invloed op de wachttijd. 

Wij tonen 2 typen wachttijden: 

  • De aanmeldwachttijd: de tijd tussen de verwijzing van jouw huisarts tot aan het eerst geplande contact met een behandelaar. Dit is vaak het intakegesprek. 
  • De behandelwachttijd: de tijd tussen het eerste contact met een behandelaar (bijvoorbeeld de intake) tot de eerste afspraak voor behandeling.

Wachttijd te lang?

Wanneer je de wachttijd te lang vindt, kun je altijd contact opnemen met ons. Soms bestaat de mogelijkheid om behandeld te worden in een andere plaats. Patiƫnten kunnen hun zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. De zorgverzekeraar kijkt dan of de patiƫnt bij een andere zorgaanbieder sneller terecht kan voor behandeling.

Maximaal aanvaardbare wachttijden

De maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de zogenoemde Treeknormen) zijn:

  • binnen vier weken vanaf jouw eerste contact met de zorgaanbieder krijg je een intakegesprek.
  • binnen tien weken vanaf de intake is de behandeling gestart.