Direct naar:

Videobellen in Karify

Samen met uw behandelaar beslist u of u uw behandelaar thuis, op de polikliniek of via videobellen spreekt. Wij leggen u hieronder graag uit wat videobellen is en hoe het werkt bij GGNet.

 

Wat is videobellen

Uw behandelaar belt u via het e-health platform Karify met een speciale app op uw mobiele telefoon, tablet of de computer. Als u dat gesprek opneemt, ziet u uw behandelaar op uw scherm verschijnen. Uw behandelaar ziet u op zijn/haar scherm.


Videobellen met de Karify app

Om te kunnen videobellen met uw behandelaar, heeft u de app nodig van Karify. Deze kunt u installeren op uw mobiele telefoon of tablet.

  • Heeft u een IPhone? Zoek dan in de Appstore naar Karify. Druk op dit symbool:
  • Heeft u een Samsung, Xiaomi of ander merk? Zoek dan in de Play Store naar Karify. Druk op:


Heeft u geen mobiele telefoon of tablet?

Dan logt u gewoon in op Karify zoals u gewend bent, bijvoorbeeld via https://my.karify.com. Om op de laptop of computer te kunnen videobellen, moet er een camera en microfoon, en speakers of koptelefoon bijzitten. Gebruik als internetbrowser Chrome. Via andere internetbrowser kunt u niet videobellen.

Stappen

Stap 1: activeren van uw app Uw behandelaar overlegt met u of u wilt videobellen. Doe dit bij voorkeur met de Karify app.

Stap 2: Maak een afspraak Met uw behandelaar, spreek u telefonisch of via mail een datum en tijdstip af voor het videogesprek.

Stap 3: videogesprek openen Uw behandelaar start op de afgesproken datum en tijd het videogesprek. U krijgt via de app een oproep, bijna gelijk aan een gewone telefoonoproep. Open de app en accepteer de oproep door de stappen te volgen. Sta het gebruik van uw microfoon en camera door de Karify app toe. Let op, u kunt het videogesprek niet zelf starten!

Stap 4: het videogesprek begint Als u het videogesprek opent, bent u niet direct zichtbaar voor uw behandelaar. U kunt dan bijvoorbeeld even testen of u goed in beeld bent. Als u op Volgende klikt, komt uw behandelaar in beeld. Wilt u uzelf liever niet zien? U kunt uw scherm wegklikken!

Het gesprek beëindigen

Zowel u als uw zorgverlener kan het gesprek beëindigen door rechtsonder op ‘Beëindig gesprek’ te klikken.

Lukt het niet?

De medewerkers van Karify staan voor u klaar om te helpen. Bel voor telefonische support 030 737 0323 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tips

  • Zorg dat u in een rustige ruimte zit, waar u kan praten zonder dat andere mensen dit horen.
  • Log op tijd in op de app of via Karify en zorg dat u klaar bent voor het gesprek

Meer uitleg? Kijk op

Veel succes!