Wat we doen

Samen met de patiënt werken we aan herstel en zorgen we ervoor dat hij of zij optimaal functioneert. Daarbij kijken we goed naar de mogelijkheden en beperkingen. We helpen bij het in kaart brengen van de klachten en de ernst ervan, zodat we indien nodig een gerichte behandeling kunnen aanbieden.

Ons specialisme is diagnostiek en behandeling van complexe psychiatrische problematiek in de 3e en 4e levensfase. Vanwege de complexiteit werkt ons team met een integrale behandeling. Een goede samenwerking is hierbij van groot belang; GGNet Ouderen heeft door de jaren heen dan ook stabiele samenwerkingsrelaties opgebouwd.

Ons zorgprogramma is naadloos door alle behandelfasen heen georganiseerd: Van aanmeldfase zonder wachtlijsten, via behandelmodules waarbij snel in intensiteit kan worden op- en afgeschaald, naar optimale stabilisatie en herstel in de eigen omgeving van de patiënt. Onderzoek, Innovatie en Opleiding zijn in de dagelijkse praktijk geïntegreerd.

Waar we zitten

GGNet Ouderen is georganiseerd in twee regio’s: Oost-Veluwe en Achterhoek. In de regio Achterhoek is er een kliniek voor kortdurende behandeling in Doetinchem en twee klinieken voortgezette behandeling in Groenlo en Doetinchem. In zowel Zevenaar, Doetinchem als Groenlo zijn poliklinieken en deeltijdbehandelingen. Apeldoorn zijn de opnameafdeling en afdelingen voor voortgezette behandeling voor de regio Oost-Veluwe. Daarnaast zijn zowel in Apeldoorn als in Zutphen deeltijdbehandelingen en poliklinieken. Wij werken in beide regio's nauw samen met verschillende partners in het netwerk voor ouderen zoals consultatie en advies vanuit verschillende disciplines.

Opleiden

GGNet Ouderen leidt op tot experts in ouderenpsychiatrie. We hebben hiervoor verschillende opleidingsplaatsen en stagemogelijkheden voor de basisopleidingen tot BIG 3 beroepen: basisarts (Co assistenten), GZ psycholoog, HBO-V, MBO-V en postbachelor Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundigen (SPV).

We hebben ook structurele opleidingsplaatsen voor de opleidingen tot specialist (BIG 14 beroepen):

  • Arts in opleiding tot specialist (AIOS), zowel aandachtsgebied Ouderenpsychiatrie als algemeen (psychiatrie) en als onderdeel van specialisatie in Ouderengeneeskunde

  • GZ Psycholoog in opleiding tot specialist (klinisch (neuro) psycholoog (GIOG)

  • Verpleegkundigen in opleiding tot specialist GGZ (VIOS)

Verhalen van onze medewerkers

Benieuwd hoe het is om te werken bij GGNet Ouderen? Onze medewerkers vertellen het je zelf.

Lees meer over werken bij GGNet Ouderen

Wil je meer weten over werken bij GGNet Ouderen?

Vacatures GGNet Ouderen