Direct naar:

Locaties

Nieuws

25 mei 2022

Verkoop GGNet-terrein ‘De Wellen’ Apeldoorn

Stichting GGNet en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling hebben een overeenkomst gesloten voor de verkoop van het grootste deel van het GGNet-terrein aan de Deventerstraat 459 – De Wellen - in Apeldoorn. Vanaf 2024 stopt GGNet met het aanbieden van zorg op deze locatie. BPD zal vanaf 2025 als nieuwe eigenaar het landgoed transformeren naar een woonlandschap.

25 maart 2022

Mentale gezondheid is een belangrijke factor van oud worden op een goede manier

Een team van het Experticecentrum Ouderen van GGNet heeft enthousiast als gastredacteur gewerkt aan het themanummer ‘ouderen’ van de NVGP (Nederlandse vereniging voor groepsdynamica en groepspsychotherapie (NVGP)).

15 februari 2022

Integrale zorg werkt bij ouderen met een depressie

Sanne Wassink heeft onderzocht welke type interventies het functioneren van ouderen met een depressie kunnen verbeteren. Er is in deze literatuurstudie onderscheid gemaakt in medicatie, psychologische behandeling, beweging en geïntegreerde zorg. De conclusie is dat geïntegreerde zorg (collaborative care) het beste werkt om functioneren te verbeteren bij ouderen met een depressie. Haar artikel is gepubliceert in het internationaal verpleegkundig tijdschrift. 

15 december 2021

GGNet en Riwis Zorg & Welzijn intensiveren samenwerking

GGNet en Riwis Zorg & Welzijn tekenen een overeenkomst om de samenwerking tussen beide organisaties verder te intensiveren en verbeteren. Beide partijen werken al langere tijd en regelmatig samen in de regio Apeldoorn ten behoeve van mensen met ernstige psychische aandoeningen.