Nieuws

 • Sp park 2 mannen op bank met fruit en praten 103

  Start nieuwe cursussen voor naasten in mei

  Ben je een partner, familielid of naaste van iemand met een psychische kwetsbaarheid? Misschien maak je je zorgen of je het wel goed doet en kun je wel een steuntje in de rug gebruiken. Weet dat je niet alleen bent. En belangrijker nog, er zijn cursussen vanuit GGNet Preventie om jou te helpen.

  In mei starten weer twee cursussen in de regio. Deze kunnen je ondersteunen en geven je informatie, zodat je niet alleen de persoon waar je om geeft beter kunt bijstaan, maar ook goed voor jezelf zorgt.

 • Stairs

  STAIRS: grip op je leven na een depressie

  Een op de twintig volwassenen kampt momenteel met een depressie. Sommigen van hen lukt het prima om het leven weer goed op de rit te krijgen, voor anderen blijkt dit een stuk lastiger. Ook als een depressie – na behandeling – een stuk minder aanwezig is, blijven de gevolgen bij veel mensen nog lang merkbaar. Hierdoor kun je na een depressie worstelen met allerlei vragen. Deze kunnen gaan over veranderingen in het dagelijks leven, veranderingen in het contact met anderen en veranderingen in het beeld dat je van jezelf hebt (of dat de omgeving van jou heeft). Om hier goed mee om te kunnen gaan en weer grip te ervaren heeft een groep van ervaringsdeskundigen en behandelaren uit de ggz de STAIRS-training ontwikkeld.

 • 6bf5da66 2adb 4b9d b008 6b322b5395f21

  Uitnodiging herdenking vergeten slachtoffers

  Samen met het Isendoorn College herdenken wij alle patiënten die tijdens hun verblijf op Het Groot Graffel als gevolg van de maatregelen in Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen.

Agenda

 • 199 A8270

  KOPP - groepen 6-8 jaar, 8-12 jaar, 12-16 jaar en 16-23 jaar

  - Preventie Apeldoorn, Stationsstraat 47a

  De gespreksgroep is voor jongens en meiden van 6 tot 23 jaar. Maar ook voor volwassenen boven de 23 is er een gespreksgroep. Er kunnen zes tot tien deelnemers meedoen en de groep wordt gegeven door twee begeleiders. Deze deelnemers hebben allemaal een zieke vader of moeder. Zij weten dus ook hoe jij je voelt en hoe het bij jou thuis kan zijn.

 • Dames kijken samen op tablet

  Landelijke dag Naasten

  Op zaterdag 20 april 2024 vindt de landelijke ontmoetingsdag voor Naasten plaats. Het thema is ‘Communicatie thuis’. De dag staat in het thema van het delen van verhalen en een interactieve workshop.

 • Alzheimer Nederland Oost Gelderland

  Regelen voor de toekomst

  - Cultureel Centrum Den Diek (ingang zijde Hamelandhal), Dijkstraat 30 te Lichtenvoorde

  Woensdag 24 april organiseert Alzheimer Trefpunt Aalten - Oost Gelre - Winterswijk weer een bijeenkomst voor mensen met beginnende vorm van dementie en hun mantelzorgers, hun naasten en andere belangstellenden. Het onderwerp van deze bijeenkomst is: ‘Bespreek samen de toekomst: Leg wensen vast’.