Inzicht

De informatie op deze pagina komt van verschillende bronnen. Een deel van deze informatie gebruikt team Preventie ook in hun trainingen en gesprekken.

VI GG Net 7349

Hulp

Soms is het fijn om met iemand te praten, soms wil je meer lezen over een bepaald onderwerp. Op deze pagina geven we aan waar je terecht zou kunnen. Dit overzicht is niet compleet, er zijn vast nog meer organisaties die je kunnen helpen. 

199 A8270

Kinderen en Jongeren

Op deze pagina geven we informatie voor en over kinderen en jongeren.

tweemeiden-stoepkrijt

Video´s en Animaties

In een video's of animaties komt de informatie soms beter over of is een onderwerp makkelijker uit te leggen. Op deze pagina laten we een aantal nuttige video's en animaties zien over verschillende onderwerpen.

Dames kijken op mobiel2

Boeken

Er zijn heel veel boeken te vinden die interessant voor je kunnen zijn.  Op deze pagina vind je een aantal boeken waarvan wij denken dat ze nuttig voor je kunnen zijn.

Persoon met gitaar

Podcasts

Er zijn veel verschillende podcasts over mentale gezondheid. Wij benoemen er een aantal waarvan wij denken dat ze interessant zijn om naar te luisteren.

Een podcast is een audio-uitzending. Je kan hier naar luisteren via je telefoon, tablet of computer. Veel zijn er gratis, ook zijn er betaalde platforms. Wij laten hier vooral een weergave zien van gratis beschikbare podcasts.

PVG 230928 GG Net 012

Apps

Er zijn ontzettend veel apps op de markt die zich richten op de (mentale) gezondheid van mensen. Hierbij geven we jou een aantal tips om je op weg te helpen.

2 vrouwen met telefoon

Boekentips

Elke maand geeft de Familieraad je een boekentip.

Boek Als een ramp ons raakt