Ons aanbod

Bekijk hier het preventie aanbod van GGNet.

PVG 230928 GG Net 006 s RGB 2048px

Naasten lijn

Zit je met vragen? Bijvoorbeeld: hoe moet ik omgaan met het claimende gedrag van mijn partner? Ben je aan het eind van je latijn omdat je al zoveel gegeven hebt en je gewoon niet meer kunt? De Naasten lijn geeft telefonische ondersteuning en is er voor jou.

Bel 0900 2546674 om je verhaal te doen of voor advies.

N.B. Bellen naar 0900 254 6674 kost € 0,20 per minuut met een maximum van € 10.

De ervaringsdeskundige vrijwilligers hebben aan een half woord genoeg. Zij kunnen helpen met dingen op een rijtje te zetten, de vinger op de zere plek leggen, acties suggereren waar je zelf niet meer op komt. Het is fijn als iemand even met je meedenkt. Dan sta je er niet alleen voor.

De naastenlijn is dagelijks bereikbaar op onderstaande tijden volgens een tweewekelijks rooster. (Kijk site voor bereikbaarheid)

Mocht het ook dan niet lukken de naastenlijn te bereiken, dan kun je dit aan landelijk bureau melden via info@naastencentraal.nl.

PVG 230928 GG Net 024 s RGB 2048px

Flyer met tips voor naasten

Psychische problemen hebben veel impact op iemands leven. Maar ook op het leven van de mensen in zijn of haar omgeving. 

Als jij iemand in je omgeving hebt met psychische problemen, kan het zijn dat jij alles op alles zet om te helpen. 

Je kan je veel zorgen maken of het weer goed komt. Heel begrijpelijk, maar hoe voorkom je dat je hier overbelast door raakt en zorg je ervoor dat er ruimte blijft voor jouw gevoelens? 

In deze flyer krijg je tips die je helpen bij de omgang met een naaste met psychische problemen en tips hoe je zelf overeind blijft.

PVG 230928 GG Net 003 s RGB 2048px

Naasten in kracht

Naasten in Kracht is er voor naasten van mensen met een psychische kwetsbaarheid (partners, kinderen, ouders, broers, zussen en goede vrienden). 

Via deze website krijg je informatie, tips, inspiratie en steun. Vooral van elkaar. 

De informatie is zo algemeen mogelijk zodat zoveel mogelijk naasten er van kunnen profiteren. Je kunt door middel van filters de informatie en persoonlijke verhalen lezen die voor jou van toepassing zijn.

Naasten in Kracht is een initiatief van 9 cliënten- en familieorganisaties in de ggz.

Naasten

Overige

Familie- en cliëntenorganisaties organiseren vaak bijeenkomsten om informatie over de aandoening, diagnose of behandeling te geven en uit te wisselen. Daarnaast bieden ze vaak de mogelijkheid voor persoonlijke ondersteuning: telefonische hulp of individuele belangenbehartiging. De informatie die je hieronder vindt, gaat over verschillende familieorganisaties en activiteiten. Deze organisaties horen niet bij GGNet, maar kunnen misschien wel wat voor je betekenen:

Familieorganisaties gericht op familieleden van patiënten met allerlei diagnoses:

Familieorganisaties gericht op familieleden van patiënten met een bepaalde psychiatrische ziekte:

  • Balans. Vereniging voor ouders van kinderen met ontwikkelingsstoornissen bij leren en/of gedrag, waaronder ADHD, dyslexie, Asperger en PDD-NOS.
  • Ypsilon. Vereniging van familieleden en naastbetrokkenen van mensen met een verhoogde kwetsbaarheid voor psychose.

Organisaties die zich richten op de familie én het zieke familielid samen:

  • VMDB. Vereniging voor Manisch depressieven en betrokkenen.
  • NVA. Nederlandse vereniging voor autisme.

Overige nuttige websites:

  • www.kopopouders.nl: Online opvoedondersteuning voor ouders met stress, psychische en/of verslavingsproblemen.
  • www.113.nl: Stichting 113 Zelfmoordpreventie is de nationale organisatie voor preventie van suïcide. Hun missie is een land te krijgen waarin niemand eenzaam en radeloos sterft door zelfmoord.
  • www.mantelzorg.nl Landelijke vereniging voor iedereen die zorgt voor een naaste (mantelzorg).
  • www.luisterlijn.nl: Telefonische hulpdienst met professioneel opgeleide vrijwilligers, is 24 uur per dag bereikbaar voor een luisterend oor.
Twee vrouwen wandelen met fiets