Voor wie

De brussencursus is bedoeld voor kinderen (van 8 t/m 16 jaar) die een broer of zus hebben met een geestelijke, verstandelijke of lichamelijk handicap. Er worden groepen georganiseerd voor kinderen uit verschillende leeftijdscategorieën, zodat brussen ervaringen kunnen delen met leeftijdsgenoten. Er kunnen ongeveer 8 kinderen deelnemen per groep. Let op, de brussengroepen in Doetinchem, Winterswijk of Zevenaar zijn specifiek bedoeld voor kinderen die een broer of zus met psychische problemen hebben.

Contactpersoon

GGNet Preventie

E-mail

preventie@ggnet.nl

Telefoonnummer

088 - 933 1180

Doel en inhoud

Tijdens de cursus kunnen brussen ervaringen met elkaar delen, informatie krijgen over wat er met hun broer of zus aan de hand is en leren hoe met de thuissituatie om te gaan. Er komen verschillende thema’s aan bod, zoals: gevoelens uiten, aandacht en plaats van de brus in het gezin. Bij het aanbieden van de verschillende thema’s worden er verschillende werkvormen gebruikt (bijv. knutselen, rollenpellen, groepsspelletjes) en kinderen krijgen ook thuisopdrachten.

Daarnaast is er altijd tijd voor iets dat de kinderen zelf willen inbrengen.

Voor de ouders zijn er een tot twee ouderbijeenkomsten waarin gesproken wordt over de positie en gevoelens van de brus en wat het kind van de ouders nodig heeft om zich goed te (blijven) voelen.

meisje op trampoline

Waar en wanneer

De cursus wordt op verschillende locaties aangeboden. Onze locaties bevinden zich in Winterswijk, Doetinchem, Zevenaar, Apeldoorn en Zutphen. Informeer bij het secretariaat wat voor u de dichtstbijzijnde locatie is.   

342 A2616

Kosten en kennismaking

Vaak zijn er geen kosten verbonden aan deelname. Het secretariaat kan u hierover informeren.

Voorafgaand aan de cursus vindt een kennismakingsgesprek plaatst met de cursusleider(s).

Meisje blaast bellen

Informatie en aanmelding

Meer informatie over startdata en/of aanmelding? Neem dan contact op met:

GGNet Preventie
Telefoon: 088 - 933 1180
E-mail: preventie@ggnet.nl

Twee vrouwen lavendel 400x400

Meld je aan voor de cursus 'Brussencursus'

Klik op de blauwe knop om je aan te melden voor deze cursus.