Voor wie

Deze deeltijdbehandeling schematherapie is bedoeld voor mensen met persoonlijkheidsklachten waarbij er sprake is van stemmingswisselingen, identiteitsproblematiek, problemen in het contact met anderen, zelfbeschadigend gedrag en/of terugkerende gedachten aan de dood. Daarnaast is er vaak sprake van terugkerende psychische klachten, zoals depressies, angsten en een negatief zelfbeeld. Traumatische ervaringen in het verleden kunnen hebben bijgedragen aan het ontstaan van deze klachten. Tevens zijn mensen op een bepaald moment in hun leven vastgelopen, bijvoorbeeld op het gebied van werk, relaties, vriendschappen, dag- en nachtritme of dagbesteding.

Voor een deeltijdbehandeling wordt gekozen wanneer je al eerder een ambulante behandeling geprobeerd hebt die onvoldoende blijvend resultaat heeft opgeleverd en/of wanneer je vaker terugvalt in oude klachten en gedragspatronen.

Praktische informatie  

De totale duur van dit programma is 16 maanden, opgedeeld in vier behandelfasen, waarvan het deeltijdprogramma in de eerste 8 maanden plaatsvindt. De tweede 8 maanden is de frequentie van therapie lager.


Eerste 8 maanden (eerste en tweede fase):

  • Dinsdag 9:00-12:15 gezonde stappen en psychotherapie 
  • Donderdag 09.00 -12.15 pmt/drama  en psychotherapie 

Tweede 8 maanden (derde en vierde fase):

  • Dinsdag 14:45-16:15 psychotherapie
  • Daarnaast vinden de individuele gesprekken lager frequent plaats.