Direct naar:

Locaties

Apeldoorn - Scelta

De Venne, Deventerstraat 459
7323 PT  Apeldoorn

Nijmegen - Scelta

St. Annastraat 312c
6525 HG  Nijmegen

Den Haag - Scelta

Van de Spiegelstraat 17-21
2518 ES  Den Haag

TopGGz

GGNet Scelta Apeldoorn heeft het predicaat TopGGZ. Dat betekent dat wij hoogspecialistische diagnostiek, second opinion en behandeling bieden aan patiënten in heel Nederland. Daarnaast doen we wetenschappelijk onderzoek om onze zorg te blijven ontwikkelen.

Nieuws

15 september 2021

Inzet isoleercel verschilt sterk per instelling

Op 11 september jl. verscheen in dagblad Trouw een artikel over de grote verschillen tussen Nederlandse GGZ instellingen in het gebruik van de isoleercel. Onze collega, GGNet onderzoeker Eric Noorthoorn verzamelde met Roland Gijssen van het RIVM voor dit artikel de data die openbaar beschikbaar zijn bij het Zorg Instituut Nederland*. Belangrijkste conclusies: het gebruik van de isoleercel daalt over de afgelopen jaren maar weinig ondanks de discussie of separatie wel een juiste aanpak is. En, de onderlinge verschillen in gemeten zgn. ‘separatie-uren’ tussen de instellingen is enorm.

8 september 2021

Stoppen met roken en drinken goed voor je stemming!

Promovenda en AIOS psychiatrie Nini de Boer en Jurjen Luykx (psychiater en opleider bij GGNet en onderzoeker bij het UMC Utrecht) hebben deze maand samen met collega’s van het UMC Utrecht, Maastricht UMC, Amsterdam UMC en Trimbos-instituut onderzoeksresultaten gepubliceerd over de verbanden tussen roken, alcoholgebruik en depressieve symptomen in de Nederlandse bevolking (het NEMESIS-project).

23 augustus 2021

Coronamaatregelen versoepeld

De coronamaatregelen kunnen versoepeld worden. Fijn dat er weer meer mogelijk is!

4 augustus 2021

GGNet Labs: een bezoekje waard!

GGNet Labs is een plek waar patiënten, hun naasten en medewerkers op een laagdrempelige manier in contact kunnen komen met zorgtechnologische hulpmiddelen. Je kunt er gratis één maand een product lenen zoals robots en apps die structuur kunnen aanbrengen in de dag of gadgets die kunnen helpen met ontspannen of slapen.