GGNet apps

Er zijn ontzettend veel apps die zich richten op de gezondheid van mensen. Je kunt bij apps naar verschillende dingen kijken; wat moet ik invullen qua privacy, zijn er kosten, wat is de taal van de app. We geven je op deze pagina een paar voorbeelden van apps waar we dit al hebben uitgezocht.

Mobiele telefoon zwart

GGD AppStore

De GGD AppStore is een dienst van alle 25 GGD’en en GGD GHOR Nederland. Zij werken samen met kennisinstituten, patiënten- en consumentenorganisaties.

Doel

De GGD AppStore biedt een begrijpelijk en transparant overzicht van relevante, betrouwbare gezondheidsapps1 en websites (zogenaamde E-Public Health toepassingen).

Waarom een GGD AppStore?

Volgens diverse schattingen zijn er wereldwijd meer dan 100.000 apps met als label 'gezondheidsapp'. Maar het is lastig om in dit enorme aanbod de juiste gezondheidsapps te vinden, die ook betrouwbaar, effectief zijn en zorgvuldig met je privacy omgaan. De GGD AppStore biedt daarom een platform met gezondheidsapps die voldoen aan de genoemde criteria.

Mobiele telefoon kleur

Ademhaling: Breathe2Relax

Breathe2Relax biedt gedetailleerde informatie over de effecten van stress op het lichaam en geeft instructies en oefeningsoefeningen om stressbeheersende vaardigheden te leren: de diafragmatische ademhaling (buikademhaling) wordt genoemd.

De app is gratis, en Engelstalig. 

Andriod Breath2Relax

Apple Breath2Realx

tweevrouwenopbankje