Gepubliceerd:

GGNet heeft samen met Twomorrow een score van maar liefst 119 punten behaald op de IPS-modeltrouwmeting. Wat neerkomt op een ‘voorbeeldige modeltrouw’. Een resultaat om trots op te zijn! Bij GGNet zien we toeleiding naar werk als een heel belangrijk onderdeel binnen een herstelproces. Deze hoge score motiveert om hier vol op in te blijven zetten.

Over IPS

IPS staat voor Individuele Plaatsing en Steun. Het is een methode om mensen met een ernstige psychische aandoening te ondersteunen en begeleiden bij het zoeken, vinden en behouden van (betaald) werk. GGNet werkt voor IPS samen met Twomorrow.

Waarom werken werkt

Werk hebben helpt mensen met een psychische aandoening bij hun herstel. Werk brengt inkomen en financiële zelfstandigheid, sociale contacten, voldoening, persoonlijke waardering en nieuwe ervaringen met zich mee. Het kan een positief bijdragen aan eigenwaarde, structuur en routine in het dagelijks leven. Het is daarom geen bijzaak, maar heel belangrijk binnen een herstelproces.

“Wat betaald werk voor mensen doet, krijg je met behandeling alleen niet voor elkaar”

Over de modeltrouwmeting

Of een IPS-traject succesvol is, is afhankelijk van goede uitvoering van de IPS-methodiek (modelgetrouw). Kenniscentrum Phrenos voert periodiek modeltrouwmetingen uit om de kwaliteit van de uitvoering optimaal te houden en eventuele verbeterpunten in kaart te brengen. De meting bestaat uit onder andere gesprekken tussen met een IPS-coördinator, IPS-trajectbegeleiders, leden van het behandelteam, behandelend arts-psychiater, patiënten en familieleden.