Direct naar:

Behandelingen

Iedereen heeft wel eens een periode dat het niet zo goed gaat. Erger wordt het als de klachten over gaan in een depressie, psychose, eetstoornis of grote paniekaanvallen. Van alle Nederlanders heeft meer dan 43 procent ooit in zijn of haar leven psychische klachten. Wat doe jij daarmee? Vraag jij je ook wel eens af wanneer je met klachten en problemen naar een hulpverlener moet gaan? Lukt het niet om zelfstandig je probleem op te lossen, wij kunnen iets voor jou betekenen. Op deze overzichtspagina omschrijven wij de meest voorkomende behandelingen.
Jeugd FACT
Het Jeugd FACT biedt specialistische zorg aan kinderen en jongeren met problemen op meerdere levensgebieden.
Deeltijd jongvolwassenen Doetinchem

‘De Deeltijd’ in Doetinchem is de afdeling waar je deeltijdbehandeling kunt volgen: gedurende één of meer dagdelen per week neem je deel aan behandelmodules om je klachten en problemen te verminderen.

EMDR

Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR), een bewezen effectieve therapie die kan worden toegepast bij het verwerken van nare en ingrijpende ervaringen.

Vaktherapie
Vaktherapie is een andere manier van behandelen van psychosociale en psychiatrische problematiek. Niet praten, maar juist doen en ervaren staa centraal.
Schematherapie
Schematherapie kan worden toegepast wanneer je angst- of deressieve klachten hebt, moeite hebt om je gevoelens te herkennen, onzeker bent over wie je bent en wat je wilt in je leven of wanneer je moeite hebt met vriendschappen of relaties.
Kortdurende Individuele Deeltijd (KID)

De Kortdurende Individuele Deeltijd (KID) is er voor jongeren met psychiatrische problematiek. De KID is bedoeld voor crisisinterventie, stabilisatie en het voorkomen van een opname.