Direct naar:

Locaties

Nieuws

20 juni 2022

Landelijke dag voor Geneesheer-Directeuren

Donderdag 16 juni 2022 hostten wij de Landelijke dag voor Geneesheer-Directeuren, van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie. Na ruim 2 jaar kunnen we weer fysiek bijeenkomen in Zutphen om in gesprek te gaan over de wijze waarop geneesheer-directeuren (GD) vormgeven aan de uitvoering van de Wet verplichte ggz (Wvggz) in hun organisaties en welke rol zij spelen in de zgn. triade.

2 juni 2022

Jaarverslag 2021 gepubliceerd

Wij kijken trots en dankbaar terug op 2021. Het was een pittig jaar, maar door aanpassingsvermogen en door goed verbonden te blijven hebben we als één GGNet de zorg geboden waar we voor staan. In 2021 is de beweging van zorg naar gezondheid ingezet. En dat alles heeft geleid tot een mooi resultaat!

25 mei 2022

Verkoop GGNet-terrein ‘De Wellen’ Apeldoorn

Stichting GGNet en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling hebben een overeenkomst gesloten voor de verkoop van het grootste deel van het GGNet-terrein aan de Deventerstraat 459 – De Wellen - in Apeldoorn. Vanaf 2024 stopt GGNet met het aanbieden van zorg op deze locatie. BPD zal vanaf 2025 als nieuwe eigenaar het landgoed transformeren naar een woonlandschap.

17 maart 2022

Positieve resultaten van traumabehandeling tijdens een eetstoornis met ondergewicht

Marieke ten Napel, klinisch psycholoog/psychotherapeut bij GGNet Amarum, onderzocht de behandeling van posttraumatische stress stoornis (PTSS) bij klinisch opgenomen patiënten met een eetstoornis en ondergewicht. Voor de behandeling van PTSS werd gebruik gemaakt van Imaginaire Rescripting. Dit is een traumabehandeling waarbij men probeert de betekenis van de traumatische ervaring te veranderen.