Het laatste nieuws
-
16 februari 2023
Videobellen met Teams
Vanaf 1 maart stapt GGNet (en Bas) volledig over op videobellen met Teams. Het videobellen via Karify stopt dan.
-
19 januari 2023
GGNet Jong Apeldoorn en Zutphen pakken uit met aanpak complex trauma
In 2021 startten de teams van GGNet Jong Apeldoorn en Zutphen met Intensieve TraumaBehandeling (ITB). Zes volle dagen bikkelen voor een doorbraak: ‘Het was de levende hel! Maar: bedankt!’
-
28 november 2022
Van Zorg naar Gezondheid, magazine voor relaties van GGNet
Met gepaste trots presenteren wij het eerste nummer van ‘Van Zorg naar Gezondheid’, het digitale magazine speciaal voor onze relaties. Hierin delen wij de ontwikkelingen rondom de beweging ‘Van Zorg naar Gezondheid’ in ons werkgebied Noord- en Oost-Gelderland.
-
11 oktober 2022
GGNet Jong Apeldoorn reikt uit naar jongeren op de wachtlijst
Een tekort aan regiebehandelaren, uitdijende wachtlijsten, oplopende frustratie – bij ouders, jongeren en ggz-medewerkers. Om wat druk van de ketel te halen, stelde de overheid een SPUK-regeling in: een ‘specifieke uitkering’, bedoeld om de capaciteit in de acute jeugd-ggz tijdelijk te vergroten. GGNet Jong Apeldoorn heeft met deze financiering onder meer een wachtlijstoverbrugging in het leven geroepen.
-
18 augustus 2022
Netwerkpilot GiZ: ''De kracht van het netwerk''
Voor jongeren met ernstige problematiek is vaak snelle én meervoudige hulp nodig. Hiermee kan voorkomen worden dat kinderen langdurig uit huis worden geplaatst. Binnen de pilot Geïntegreerde Zorg Jeugd (GiZ) trekt GGNet Jong daarom samen met zes organisaties op om dat te realiseren.
-
29 juli 2022
NZa zorgvraagtypering en privacy van patiënten
Vanaf 1 oktober 2022 gaat de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) alle ggz-organisaties vragen om gegevens aan te leveren die te maken hebben met de ‘zorgvraagtypering’. De informatie die we moeten aanleveren wordt zodanig versleuteld dat de gegevens niet direct te koppelen zijn aan patiënten. Toch zijn we er op dit moment nog niet 100% van overtuigd dat de NZa de privacy van onze patiënten kan garanderen. In dit nieuwsbericht lichten we toe wat dit voor jou betekent.
-
27 juli 2022
Nieuwe bestuursvoorzitter GGNet
Per 1 november 2022 treedt Annemarie Profittlich (51) aan als de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van ggz-organisatie GGNet. Hiermee volgt zij Rob Jaspers op die eerder dit jaar zijn vertrek aankondigde. Annemarie werkt sinds 2016 als bestuurder bij entrea lindenhout, waar zij sinds 2018 voorzitter van de Raad van Bestuur was.
-
13 juli 2022
Vrijwillligers en herstel
Voor patiënten kunnen vrijwilligers een belangrijke rol spelen in hun weg naar herstel. Zij zijn soms het enige contact dat patiënten hebben buiten GGNet. Vrijwilligers kunnen helpen om weer contacten op te bouwen en weer te leren ‘gewone dingen’ te doen. Bijvoorbeeld om weer naar buiten te gaan, te wandelen of fietsen of boodschappen te doen.
-
07 juli 2022
Vrijwilliger worden bij GGNet?
Bij GGNet zijn een kleine 150 vrijwilligers actief. Mannen en vrouwen met verschillende achtergronden, die graag een rol van betekenis spelen in het leven van een medemens. En daar veel waardering en enthousiasme voor terugkrijgen. Wil je ook vrijwilliger worden? Bekijk dan de vlog en meld je aan!
-
17 maart 2022
Positieve resultaten van traumabehandeling tijdens een eetstoornis met ondergewicht
Marieke ten Napel, klinisch psycholoog/psychotherapeut bij GGNet Amarum, onderzocht de behandeling van posttraumatische stress stoornis (PTSS) bij klinisch opgenomen patiënten met een eetstoornis en ondergewicht. Voor de behandeling van PTSS werd gebruik gemaakt van Imaginaire Rescripting. Dit is een traumabehandeling waarbij men probeert de betekenis van de traumatische ervaring te veranderen.
-
03 maart 2022
Bestuursvoorzitter GGNet kondigt vertrek later dit jaar aan
Rob Jaspers, voorzitter van de Raad van Bestuur van GGNet, heeft op 2 maart jl. de organisatie geïnformeerd dat hij later dit jaar vertrekt om zich te kunnen gaan richten op een nieuwe uitdaging. GGNet is een geïntegreerde ggz-organisatie in de regio Noord- en Oost-Gelderland met ruim 2000 medewerkers en 18.000 cliënten. Rob blijft aan tot zijn opvolger aantreedt.
-
16 februari 2022
2021 door de ogen van de crisisdienst van GGNet
De Crisisdienst van GGNet biedt spoedeisende hulp aan mensen met psychiatrische en ernstige psychosociale problemen. We hebben 2 teams die in ons werkgebied actief zijn: 1 team in de regio Apeldoorn en Zutphen en 1 in de regio Achterhoek-Liemers (totaal ca. 350.000 inwoners per regio).