Voor wie?

De deeltijdbehandeling in Doetinchem is voor jou geschikt als je samen met je huisarts of behandelaar de volgende vragen met ‘ja’ kan beantwoorden:

  • Ben je tussen de 16 en 23 jaar?
  • Heb je last van angst/stemmingsproblemen, een bedreigde persoonlijksheidsontwikkeling, trauma- gerelateerde problematiek of neuro-biologische ontwikkelings-problematiek?
  • Heb je een IQ hoger dan 80?
  • Ben jij stabiel genoeg en is jouw situatie stabiel genoeg om een deeltijdbehandeling aan te kunnen?
  • Zijn gesprekken met een psycholoog of andere behandelaar niet voldoende voor je?

Wat houdt 'de Deeltijd' in?

‘De Deeltijd’ in Doetinchem is de afdeling waar je een deeltijdbehandeling kunt volgen: gedurende één of meer dagdelen per week neem je deel aan behandelmodules om je klachten en problemen te verminderen. Je werkt (in groepsverband) aan je persoonlijke ontwikkeling waardoor je meer kennis en inzicht over jezelf krijgt. Ook leer je je sterke punten te ontdekken en die te gebruiken. De mensen om je heen, zoals je familie, worden eveneens ondersteund. Dit alles helpt je om na de deeltijdbehandeling zo zelfstandig mogelijk je leven op te pakken.

Binnen je behandeling wordt er gewerkt in een multidisciplinlair team, waarbij er verschillende therapeuten betrokken zijn zoals: Klinisch psycholoog, Psychomotorisch therapeut, muziektherapeut, bewegingsagoog, ervaringsdeskundige, verpleegkundige, ggz-agoog, e.d.

Meer informatie over De Deeltijd in Doetinchem? Mail naar: deeltijdjongvolwassenen@ggnet.nl

Hoe kan je huisarts of zorginstelling je verwijzen?

Als je arts of zorginstelling Zorgdomein gebruiken, kunnen ze je via dat programma aanmelden bij GGNet. Wordt er geen gebruik gemaakt van Zorgdomein, dan heb je een verwijsbrief nodig. Ben je jonger dan 18 jaar, dan vraagt GGNet Jong een beschikking aan bij de gemeente waar je woont.

Informatie aanmelding GGNet Jeugd

(16 – 17 jaar): 088-9331359

Informatie aanmelding GGNet Jongvolwassenen

(18 – 25 jaar): 088-9332350

Informatie voor naasten

Behandelingen zijn vaker succesvol als de familie en naasten van de patiënt actief bij het herstel betrokken zijn. Je kunt als naaste tot grote steun zijn voor de persoon die bij GGNet in behandeling is, maar soms heb je zelf ook een steuntje in de rug nodig.

Via ons Naasten Platform lees je over de verschillende mogelijkheden die GGNet biedt om jou te ondersteunen.