Gepubliceerd:

Cursus "Omgaan met Psychische Problemen" voor familieleden en naasten

In deze cursus bieden we je niet alleen belangrijke achtergrondinformatie over diverse psychische aandoeningen zoals depressie, angststoornissen, autisme, ADHD, borderline en dwangstoornissen, maar ook praktische handvatten om het dagelijks leven te vergemakkelijken.

In zes intensieve bijeenkomsten en een terugkombijeenkomst krijg je praktische tools en tips om samen te leven met iemand die deze problematiek ervaart. Belangrijker nog, we bieden een veilige ruimte voor het delen van ervaringen, want samen staan we sterker.

De cursus start op verschillende plekken in de regio:

  • op donderdag 16 mei 2024, van 10.00 tot 12.00 uur, bij het RGC Doetinchem 
  • op woensdag 22 mei 2024 bij RGC Zevenaar

Cursus "Voluit Leven" voor volwassen mantelzorgers (vanaf 18 jaar)

Deze cursus, gebaseerd op elementen van Acceptance en Commitment Therapy (ACT), is bedoelt om volwassen mantelzorgers te helpen bij het omgaan met belemmerende gevoelens. We leren je niet alleen om deze gevoelens te accepteren, maar ook om weer ‘voluit te leven’. Dit is leven naar wat voor jou belangrijk is.

We nodigen je uit om deel te nemen aan zes opeenvolgende bijeenkomsten, startend op 15 mei 2024, van 15.00 tot 17.00 uur, bij RGC Winterswijk. Voor de start van de cursus begin je met een individueel kennismakingsgesprek.

Brussen groepscursus (8-12 jaar en 12-16 jaar)

Voor kinderen die in een gezin wonen met een broer of zus met bijvoorbeeld ADHD, autisme of een depressie, kan het fijn zijn om te praten met kinderen die hun situatie herkennen. In de Brussen groepscursus wisselen de kinderen ervaringen uit en krijgen ze informatie over wat er met hun broer of zus aan de hand is. Ook krijgen ze steun en leren ze hoe ze kunnen omgaan met de broer of zus.

We nodigen je uit om deel te nemen aan zes bijeenkomsten.  Het gaat om kleine groepen van maximaal 8 deelnemers. Voorafgaand aan de cursus is er een kennismakingsgesprek. En na de cursus een evaluatiegesprek. Beiden, samen met je kind. 

De cursus start op verschillende plekken in de regio:

  • De startdatum is 13 mei voor de groep 8-12 jaar en 14 mei voor 12-16 jaar bij RGC Doetinchem
  • De startdatum is 8 mei voor de groep 8-12 jaar bij Preventie Apeldoorn, Stationsstraat

Meer informatie en aanmelden

Deelname aan deze cursussen is vaak kosteloos. Ons secretariaat kan je hier meer over vertellen.

Voor meer informatie en aanmeldingen, neem contact op met GGNet Preventie via 088 933 1180. Je kunt ook mailen naar preventie@ggnet.nl.