Gepubliceerd:

Viering

Vanuit het Werk(t) Café op de locatie in Warnsveld werd iedereen welkom geheten door Jochanan Huijser, zorginhoudelijk bestuurder van GGNet: “We bouwen deze nieuwe kliniek hier in Warnsveld om goed present te zijn in onze regio. Want dit is een voorziening voor de hele regio. We zijn daarnaast ook dichtbij in de leefomgeving van mensen zelf. Want daar waar je thuis bent is de beste plek om te herstellen. Maar als specialistische zorg nodig is, dán kan je hier terecht en bieden we de beste zorg op dit gebied.”

Hierna werd de bijeenkomst verplaatst naar de bouwplaats waar de eerste steen werd gelegd.

Otwin van Dijk vertelt over de visie van het bestuurlijk netwerk zorg en veiligheid en de betekenis van de nieuwbouw: “Door de specialistische zorg te bundelen op één plek kan GGNet de zorg voor de patiënten verder verbeteren. Tegelijkertijd ontstaat er zo ook meer ruimte om zorg in de buurt te geven. Want we streven zoveel mogelijk naar een inclusieve samenleving. Vaak kan dat met wat hulp in de buurt. Niet alleen vanuit de GGZ, maar ook met anderen. Soms is het nodig te kunnen rekenen op specialistische zorg. Het uitgangspunt is altijd: wat kan iemand? En dit sluit helemaal aan bij de visie van de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland. Gezondheid, preventie en eigen regie zijn leidend, niet ziekte en behandeling.”

Hoog intensieve klinische zorg

De nieuw te bouwen behandelkliniek heeft plek voor ruim 104 patiënten en maakt onderdeel uit van het terrein-ontwikkelingsplan om beter aan te sluiten bij de geestelijke gezondheidszorg van nu. Het moderne en toekomstbestendige gebouw wordt ingericht voor mensen die hoog intensieve klinische psychische zorg nodig hebben.

Meer informatie en eerdere berichtgeving is terug te lezen op: ggnet.nl/nieuwbouw