Het laatste nieuws
-
02 maart 2023
Succesvolle doorontwikkeling Seeking Safety methode
Binnen Forensisch Psychiatrische Afdeling (FPA) De Boog werd afgelopen jaar de module Seeking Safety geïntroduceerd. Een nieuwe behandelmethode voor forensische patiënten met verslavingsproblemen en traumaklachten. Binnen de kliniek van De Boog werden pilots gedraaid op de opnameafdelingen en een vervolgafdeling van het groepsgerichte cluster. Deze pilots zijn nu afgerond. Een mooi moment om terug te blikken en vooruit te kijken.
-
28 november 2022
Van Zorg naar Gezondheid, magazine voor relaties van GGNet
Met gepaste trots presenteren wij het eerste nummer van ‘Van Zorg naar Gezondheid’, het digitale magazine speciaal voor onze relaties. Hierin delen wij de ontwikkelingen rondom de beweging ‘Van Zorg naar Gezondheid’ in ons werkgebied Noord- en Oost-Gelderland.
-
29 juli 2022
NZa zorgvraagtypering en privacy van patiënten
Vanaf 1 oktober 2022 gaat de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) alle ggz-organisaties vragen om gegevens aan te leveren die te maken hebben met de ‘zorgvraagtypering’. De informatie die we moeten aanleveren wordt zodanig versleuteld dat de gegevens niet direct te koppelen zijn aan patiënten. Toch zijn we er op dit moment nog niet 100% van overtuigd dat de NZa de privacy van onze patiënten kan garanderen. In dit nieuwsbericht lichten we toe wat dit voor jou betekent.
-
27 juli 2022
Nieuwe bestuursvoorzitter GGNet
Per 1 november 2022 treedt Annemarie Profittlich (51) aan als de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van ggz-organisatie GGNet. Hiermee volgt zij Rob Jaspers op die eerder dit jaar zijn vertrek aankondigde. Annemarie werkt sinds 2016 als bestuurder bij entrea lindenhout, waar zij sinds 2018 voorzitter van de Raad van Bestuur was.
-
22 juli 2022
Psychologen rondden basiscursus CGT af
Onlangs rondde opnieuw een groep GGNet basispsychologen de basiscursus Cognitieve Gedragstherapie (CGT) af. Waaronder twee psychologen van De Boog.
-
13 juli 2022
Vrijwillligers en herstel
Voor patiënten kunnen vrijwilligers een belangrijke rol spelen in hun weg naar herstel. Zij zijn soms het enige contact dat patiënten hebben buiten GGNet. Vrijwilligers kunnen helpen om weer contacten op te bouwen en weer te leren ‘gewone dingen’ te doen. Bijvoorbeeld om weer naar buiten te gaan, te wandelen of fietsen of boodschappen te doen.
-
07 juli 2022
Vrijwilliger worden bij GGNet?
Bij GGNet zijn een kleine 150 vrijwilligers actief. Mannen en vrouwen met verschillende achtergronden, die graag een rol van betekenis spelen in het leven van een medemens. En daar veel waardering en enthousiasme voor terugkrijgen. Wil je ook vrijwilliger worden? Bekijk dan de vlog en meld je aan!
-
27 juni 2022
Start nieuwbouw op Groot Graffel in Warnsveld
GGNet start 1 juli 2022 met de bouw van een nieuwe kliniek op ‘Groot Graffel’ in Warnsveld, de hoofdlocatie van GGNet. Na een selectietraject zijn Klaassen Groep en Hollander Techniek geselecteerd als aannemers.
-
04 mei 2022
Heb jij je ogen open voor LVB in de GGZ?
We kunnen er niet meer omheen dat een groot aandeel van de patiënten in de psychiatrie laagbegaafd is. Het percentage is met ruim 40% zo groot dat we hen niet meer mogen excluderen.
Wij organiseren het congres Ogen open voor LVB in de GGZ om te prikkelen, informatie en handvaten te geven om mee aan de slag te gaan!
-
25 maart 2022
Mentale gezondheid is een belangrijke factor van oud worden op een goede manier
Een team van het Experticecentrum Ouderen van GGNet heeft enthousiast als gastredacteur gewerkt aan het themanummer ‘ouderen’ van de NVGP (Nederlandse vereniging voor groepsdynamica en groepspsychotherapie (NVGP)).
-
16 februari 2022
2021 door de ogen van de crisisdienst van GGNet
De Crisisdienst van GGNet biedt spoedeisende hulp aan mensen met psychiatrische en ernstige psychosociale problemen. We hebben 2 teams die in ons werkgebied actief zijn: 1 team in de regio Apeldoorn en Zutphen en 1 in de regio Achterhoek-Liemers (totaal ca. 350.000 inwoners per regio).