VGGNet
VGGNet is het expertisecentrum voor psychiatrie en licht verstandelijke beperking (LVB). Wij behandelen mensen met psychische problemen als zij ook te maken hebben met een lichte verstandelijke beperking of zwakbegaafdheid. VGGNet is onderdeel van GGNet.
Voor wie?
- als je 18 jaar of ouder bent en een lichte verstandelijke beperking hebt of zwakbegaafd bent
- als een andere behandeling niet goed gelukt is
- als voor jou problemen veel meer kennis nodig is op het gebied van LVB of zwakbegaafdheid
VGGNet is er voor specialistische behandeling
De behandelaren van VGGNet zijn specialisten. Ze weten veel over verstandelijke beperkingen en zwakbegaafdheid. En ze weten ook wat dat betekent voor de behandeling. Jij hebt misschien wat meer tijd en aandacht nodig. Of je behandeling moet er net wat anders uitzien om goed te werken. Ook houden de behandelaren rekening met wat jij kunt en aankunt.
Centraal op één plek in de regio, in Warnsveld, bieden wij behandeling op de polikliniek, in deeltijd en met opname.
Kennis delen en scholing
VGGNet zet zich in voor de behandeling van mensen met een lichte verstandelijke beperking. We willen graag dat zij (deels) ook in de gewone ggz behandeld kunnen worden. Daarom doen we onderzoek en delen we onze kennis. Dat doen we binnen en buiten GGNet.
Onze doelen:
- meer kennis ontwikkelen en delen over mensen met ernstige psychische problemen en een lichte verstandelijke beperking of zwakbegaafdheid
- zorgen dat professionals een lichte verstandelijke beperking en zwakbegaafdheid beter leren herkennen en hun behandeling daarop aanpassen.
- een goede behandeling in de gewone ggz bij problemen die makkelijker op te lossen zijn
- betere behandelingen door onderzoeken van verschillende programma's en richtlijnen voor heel GGNet (in de derde, tweede en eerste lijn).
Ben je professional en op zoek naar meer informatie en scholing?
Bezoek onze pagina voor professionals. Je leest daar bijvoorbeeld over de SCIL, een meetinstrument dat snel inzicht geeft in een mogelijke LVB. Je vindt er ook een handreiking voor diagnostiek en behandeling van mensen met een LVB. En informatie over kennisdeling en scholing rondom werken met mensen met een LVB.
Nieuws
-
Voorstel ‘Digitale transformatie ggz’ goedgekeurd
Zorgverzekeraars Menzis en Zilveren Kruis geven groen licht aan Mediant en GGNet om plannen uit te werken om technologie en digitalisering in te zetten voor cliënten en medewerkers.
-
Nieuwe voorzitter en nieuw lid Raad van toezicht GGNet
Tanja ten Berge is per 1 januari 2025 de nieuwe voorzitter Raad van toezicht van geestelijke gezondheidszorgorganisatie GGNet. Zij was al twee jaar lid van de raad. En Jerry Allon is per 1 januari 2025 het nieuwe lid van de Raad van toezicht.
-
Achterhoekse zorgorganisaties gaan voor duurzame arbeidsverhoudingen
Veertien zorgorganisaties in de Achterhoek vinden dat duurzame arbeidsverhoudingen essentieel zijn voor de kwaliteit en continuïteit van de zorg. Daarom stoppen zij per 1 januari 2025 met het inzetten van zzp’ers als er een risico op schijnzelfstandigheid bestaat. Dit besluit is in een stroomversnelling gekomen, omdat de Belastingdienst vanaf 2025 gaat handhaven op schijnzelfstandigheid vanuit de wet DBA. Dat bevestigt het belang van eerlijke arbeidsrelaties.
Locaties
-
Warnsveld - De Dries
Vordenseweg 12
7231PA WarnsveldMeer info
Scelta
Amarum
VGGNet
Policomplex Trauma
Diagnostiek Centrum -
Warnsveld - De Spreng
Vordenseweg 12
7231 PA WarnsveldMeer info
Verstandelijke beperking en psychiatrische problematiek
Expertisecentrum
Forensische psychiatrie
Justitiële maatregel
Kliniek