Direct naar:

Locaties

Nieuws

29 november 2022

Aftermovie congres Ogen open voor LVB in de GGZ

"Wat een geweldige energie was er voelbaar tijdens het congres Ogen open voor LVB in de ggz !" Begin november waren bijna 300 zorgprofessionals uit heel het land naar Apeldoorn afgereisd om samen te bespreken hoe LVB (licht verstandelijke beperking) meer erkenning kan krijgen in de ggz.

28 november 2022

Van Zorg naar Gezondheid, magazine voor relaties van GGNet

Met gepaste trots presenteren wij het eerste nummer van ‘Van Zorg naar Gezondheid’, het digitale magazine speciaal voor onze relaties. Hierin delen wij de ontwikkelingen rondom de beweging ‘Van Zorg naar Gezondheid’ in ons werkgebied Noord- en Oost-Gelderland.

19 september 2022

Screening op LVB kan langdurige afhankelijkheid van ggz voorkomen

Uit promotieonderzoek van Jeanet Nieuwenhuis, psychiater bij GGNet, blijkt dat screening ‘bij de voordeur’’ op licht verstandelijke beperking (LVB) of zwakbegaafdheid (ZB) meerjarige afhankelijkheid van de geestelijke gezondheidszorg (ggz) kan voorkomen. Door de behandeling beter te laten aansluiten op de verstandelijke en sociaal-emotionele mogelijkheden van de patiënt, heeft een behandeling meer kans van slagen.

13 september 2022

Geef je op voor het congres Ogen Open voor LVB in de GGZ

 “Wil jij weten hoe je de adaptieve vaardigheden van een patiënt kan meten?” Anne Roos Went en Janneke Hazelhorst vertellen je er alles over in workshop op het congres Ogen open voor LVB in de GGZ. Meer weten over het programma op 3 november? Kijk op vggnet.nl/congres. Je kan je daar ook meteen opgeven natuurlijk. We zien je graag op 3 november! Bekijk hier hun enthousiaste uitnodiging: